Iz Mostara polazi 10. biciklistička karavana za Vukovar

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske, od 28. travnja do 2. svibnja ove godine organizira 10. Međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2022.

Nakon dvije godine “korona stanke” biciklisti će ponovo spojiti gradove Mostar i Vukovar, te općine kroz koje karavana prolazi Kiseljak, ŽepčeOrašje i grad Županja.

Organizatori ističu kako za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga.

Karavanom se također želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tijekom tromjesečne opsade poginulo oko 3.500 osoba, od čega više od tisuću civila, te obilježavanje godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu (današnje Borovo) pokraj Vukovara.

Također, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji, navodi se u priopćenju.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za sudionike biciklijade.

Okupljanje i polazak je u četvrtak, 28. travnja, u 9:00 sati ispred mostarske Kosače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Preminuo Rafan (Anto) Lovrić – počivao u miru!

Poslodavci dužni omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih potreba