spot_img

Istraživanje: Što vozači misle, koje su gume najkvalitetnije!?

J.D. Power prikuplja podatke o kvaliteti proizvoda i zadovoljstvu kupaca za razne industrije i potrošačke proizvode.

Prvenstveno poznat kupcima automobila po rangiranju kvalitete vozila, J.D. Power također rangira i dijelove vozila, poput guma.

J.D. Powerovo novo istraživanje u SAD-u o zadovoljstvu kupaca s prvom ugradnjom guma na vozila ocjenjuje zadovoljstvo vlasnika na temelju rezultata za: vožnju s gumama, istrošenost guma, prianjanju i upravljivosti te izgledu, piše HAK Revija.

Istraživanje je također bilo podijeljeno na segmente vozila, uključujući luksuzna, osobna vozila, sportska s visokim performansama, kao i na kamione i SUV vozila. Prvi rezultati pokazali su da je sveukupno zadovoljstvo s originalnom opremom guma poraslo je za pet bodova ove godine, s prosječnom ocjenom od 799 na ljestvici od 1000 bodova.

Istraživanje je pokazalo da je zadovoljstvo s gumama za električna vozila skočilo je za 62 boda, što predstavlja najznačajniji porast. Ostali rezultati istraživanja pokazuju da su Michelin i Pirelli na vrhu ljestvica u različitim segmentima.

Michelin je dobio 833 od 1000 bodova i zauzeo najviše mjesto u luksuznom segmentu – i to 20-tu godinu zaredom. Goodyear je na drugom mjestu s ocjenom 818. Michelin je također zauzeo najviše mjesto u kategoriji pick-upova i SUV-ova s ocjenom 809, a slijedi ga Bridgestone s ocjenom 801 dok je Continental završio treći s ocjenom 798.

U segmentu osobnih automobila, Pirelli zauzima najviše mjesto u ukupnom poretku s ocjenom 828, a slijede ga Michelin s 827 i BFGoodrich s 825, piše HAK Revija.

Na temelju odgovora 32.151 vlasnika vozila iz 2021. i 2022. godine, istraživanje zadovoljstva kupaca originalnih guma J.D. Power u SAD-u provedeno je od kolovoza do prosinca 2022.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti