Iran oslobodio više od 700 zatvorenika nakon pobjede reprezentacije na Svjetskom prvenstvu

Iran je oslobodio više od 700 zatvorenika nakon pobjede nacionalne reprezentacije nad Walesom na Svjetskom prvenstvu u nogometu, objavljeno je u ponedjeljak na pravosudnoj web stranici Mizan Online.

Na toj stranici je objavljeno da je “709 zatvorenika oslobođeno iz različitih zatvora u zemlji” nakon pobjede od 2-0 u petak.

Među njima su “neki koji su uhićeni tijekom nedavnih događaja”, navodi Mizan Online, indirektno se osvrćući na prosvjede koje potresaju Iran više od dva mjeseca.

Nisu ponuđeni nikakvi dodatni detalji o osobama koje su puštene iz zatvora.

Prosvjede koji su u tijeku pokrenula je smrt 16. rujna Mahse Amini (22) u policijskom pritvoru, nakon što ju je uhitila policija za moral zbog navodnog kršenja iranskih strogih pravila odijevanja za žene.

Drugi iranski mediji odvojeno su izvještavali da je istaknuta iranska glumica Hengameh Ghaziani puštena uz kauciju nakon uhićenja jer je podržavala prosvjede.

Dvije najistaknutije osobe privedene zbog prosvjeda su bivši međunarodni nogometaš Voria Ghafouri i disident Hossein Ronaghi, ali i oni su također pušteni uz kauciju, navodi se u medijima.

Državna novinska agencija IRNA izvijestila je u ponedjeljak da je bivši državni televizijski voditelj Mahmoud Shahriari (63) pušten nakon dva mjeseca zatvora zbog “poticanja na nerede”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Središnja Bosna: Objavljene informacije o subvencioniranju boravka u predškolskim ustanovama i Upute za roditelje

SAMO U BIH: Za osam mjeseci izgradili sedam tunela i 34 mosta, o tome napravljen dokumentarac