Intervju s Predragom Barišićem: Šahista iz Busovače ponovno u Premijer ligi

Predrag Barišić, majstorski kandidat FIDA-e iz Busovače je na nedavnom ekipnom prvenstvu Herceg-Bosne sa svojom novom ekipom ŠK Kiseljak ostvario plasman u Premijer ligu u šahu Bosne i Hercegovine za iduću sezonu. Ovo je bio i povod za razgovor sa ovim šahistom.

Najprije pitanje, kako to da dugogodišnji član ŠK Busovača igra za ekipu iz Kiseljaka?

Nije nikakva tajna, dobio sam poziv od mojih šahovskih prijatelja iz Kiseljaka prije nekoliko mjeseci za igranje u njihovom klubu. Osigurali su mi i odlazak na nekoliko pojedinačnih turnira u BiH te obećali sudjelovanje u ekipi na ovom prvenstvu Herceg Bosne u Neumu.

Tko je s vama igrao u Neumu za ŠK Kiseljak ?

Uprava kluba se doista potrudila pa su za Kiseljak između ostalih nastupili i Aleksandar Tomić, prvak Balkana iz Podgorice, legenda šaha na ovim prostorimaVito Arapović, omladinski prvak BiH Dino Marković, Anto Budimir, Nermin Letić, Rešad Tutić, dok je žensku ploču suvereno držala Bernardina Hadžiselimović.

Kako je samo prvenstvo teklo – rezultati?

Imali smo 6 pobjeda i samo jedan neodlučen rezultat s Vitezom (4:4). Pobijedili smo Široki Brijeg, Busovaču, Napredak Zenica, Uskoplje, Orašje i ključna pobjeda 5:3 u posljednjem kolu je bila protiv Jajca za konačno 1. mjesto.

Kako ste zadovoljni vašom igrom?

Kaže se – uvijek može bolje. Zadovoljan sam , 3 pobjede, 2 remija i dva poraza na 4. ploči.Najvažnije je da smo prvi i da su u mom klubu prezadovoljni mojim rezultatom.
Imam čvrsti dogovor sa ŠK Kiseljak i o mom angažiranju za Premijer ligu koju sam, da podsjetim, već igrao sa ŠK Busovačom prije dvije godine.

I na kraju, šah u matičnom klubu u Busovači?

I pored teške financijske situacije, ŠK Busovača je nastupio na ovom natjecanju u Neumu. Drago mi je da za budućnost ne treba da brinu jer je to pokazala ljetna škola šaha koju je klub organizirao uz pomoć gđe. Ankice Mravak, ravnateljice knjižnice u Busovači i g. Brane Vujice. Školu je pohađalo i završilo 31 dijete, a napomenut ću da je pobjednik među tim mladim jedna djevojčica – Ana Badrov.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

ABF Busovača

Škola za nezaposlene ABF centra u Busovači

Marinko Čavara i fra Janko Ljubos

Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio fra Janka Ljubosa