Inspektori zabranili nargile u osam ugostiteljskih objekata

Federalni tržišni inspektorat FUZIP i Sektor za provođenje propisa – Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Uprave za indirektno oporezivanje (UINO) su, svakako u okviru svojih nadležnosti, uz asistenciju PU Novo Sarajevo 22. veljače izvršili usmjereni inspekcijski nadzor nad prometovanjem duhanskih prerađevina – nargila u osam ugostiteljskih objekata u Sarajevu.

Zbog nedostatka djelatnosti u suprotnom odobrenju za rad, federalni inspektori izdali su osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 7.200 KM, osam rješenja o zabrani rada, te jedno o otklanjanju.

– U skladu sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti ugostitelj može obavljati druge djelatnosti koje se uobičajeno obavljaju u ugostiteljskoj djelatnosti kao što su prodaja novina i časopisa, duhanskih prerađevina, pružanje usluga bilijara, boćanja, kuglanja, tenisa i slično.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da kontrolirani subjekti nemaju odobrenje za prometovanje duhanskih prerađevina – nargila, zbog čega im je zabranjeno obavljanje djelatnosti – obrazložio je Elmir Ramić, glavni federalni tržišni inspektor ovlašten.

Zajedničke aktivnosti inspektora će se nastaviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rusija napala Ukrajinu, Rusi gađaju gradove projektilima. Ljudi bježe iz Kijeva

Putin poslao upozorenje čitavom svijetu da se ne usudi braniti Ukrajinu