spot_img

I u Hrvatskoj poskupljuju mise

Hrvatska biskupska konferencija je na svome lzvanrednom plenarnom zasjedanju, održanom u Zagrebu 6. lipnja ove godine, donijela odluku o promjeni visine iznosa misnoga priloga (stipendija) za pojedinačna misna slavlja te za svete mise Gregorijane.

Tako glasi vijest koju je objavilo više župa u Hrvatskoj na Facebooku.

Kako pišu, od 1. srpnja 2024. godine na čitavom području Republike Hrvatske, iznos misnog priloga bit će 10, umjesto dosadašnjih 7 eura.

Svete mise Gregorijane, odnosno niz od 30 misa slavljenih uzastopno u 30 dana, koštat će 400 eura. Misni stipendij je novčana pristojba koju naručitelj mise daruje kada naruči misnu nakanu.

Misni stipendij je novčana pristojba koju naručitelj mise daruje kada naruči misnu nakanu, piše Jutarnji list.

Nastupi crkvenih osoba u medijima te poboljšanje komunikacije i javnog predstavljanja crkvenih stavova i aktivnosti bila je jedna od tema kojoj su biskupi na zasjedanju 6. lipnja posvetili posebnu pozornost.

Naglašena je potreba snažnije edukacije na području komunikacijskih i prezentacijskih vještina, kao i medijske pismenosti budućih svećenika i Bogu posvećenih osoba kao i vjernika laika te izrada smjernica za nastupe i sudjelovanje u medijima. U tome smislu dani su poticaji za osmišljavanje programa edukacije kao i afirmiranje stručnjaka koji će moći kompetentno nastupati u medijima kad su u pitanju pojedine teme iz crkvenoga područja.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti