Subota, 13 kolovoza, 2022

I ovo je BiH: Vlada smanjila plaće predsjedniku i ministrima, a povećala svim ostalim proračunskim korisnicima

Pročitajte i ovo

Županija Hercegbosanska

Naime, po važećim zakonskim odredbama, njima plaća ne može biti niža od 70 posto prosječne plaće u Federaciji BiH. Ovim zakonom, prvi put u povijesti Županije, plaće korisnicima nisu povećane linearno, tj. svima za jednak postotak, nego su nekima i snižene, primjerice ministrima i predsjedniku Vlade. Svi ostali mogu očekivati i daljnji rast plaća, pored već dva povećanja po pet posto koje je Vlada realizirala. Podsjetimo, oba puta, plaće ministrima u Vladi i zastupnicima nisu rasle.

Također se ispravlja i dugogodišnja nepravda u politici plaća u školstvu. Sada će njihovi zaposlenici, bilo da su zaposleni u osnovnim ili srednjim školama, primati jednake plaće za isto radno mjesto. Kada se radi o otpremninama nakon prestanka rada, i tu su promjene išle da se svima osiguraju jednaki uvjeti. U tom slučaju svi stječu jednako pravo naknade u iznosu pet plaća. Također treba istaknuti da se i troškovi prijevoza obračunavaju po svakoj izmjeni maloprodajnih cijena naftnih derivata, većoj od 10 posto, priopćeno je iz Ministarstva financija Hercegbosanske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo