Humanost na djelu: Busovljaci pomažu siromašnu obitelj iz Maglaja

0
867

Možete li zamisliti obitelj čija su djeca završila u bolnici jer su dobila zapetljaj crijeva od gladi a jedno dijete, odnosno bebu, su izgubili, jer je po mišljenju ljekara, bila jako slabo?

Sabir Skula je otac troje djece, koja plaču, jer su gladna. Sabir je sam i zaboravljen, jer živi na kraju sela Moševac, u Općini Maglaj.

– Živim u veoma teškoj situaciji. Živim u vlagi i tuđoj kući. Četiri puta sam se operisao, raditi ne mogu, najradije bi kada bi mogao ja sebi sam zaraditi i djeci da napravim dvije sobe, ispričao je Sabir za televiziju Hayat koja je pogodila mnoge u BiH. hranjena, odnosno, zbog nedostatka hrane, gubila je na kilaži.Ova siromašna porodica živi u skoro pa potpuno odsječenom selu od ostatka svijeta.

– Živim na kraj sela u tuđem podrumu već 11 godina. Imam tri kćerke, a jedan sin mi je umro od neuhranjenosti. Sin mi se rodio zdrav, ali ja sam u to vrijeme nastradao u šumi od eksplozije mine nakon čega sam izgubio posao i čitav smjer u životu.

Sabir je tada pretrpio teške povrede glave i noge. Stradao je dok je išao po drva od čije prdaje je prehranjivao porodicu.

– 23 dana sam bio u bolnici ne znajući za sebe. Tada sam dobio sina, ali pošto žena nije mogla privređivati zvog čega je dijete i obolilo. Odmah po rođenju je počeo gubiti na kilaži. Da se meni to nije desilo, dijete bi mi bilo živo. Do nesreće sam mogao raditi i hraniti još toliko djece, a od tada ne mogu hraniti ni samog sebe.

OVAKO JE PRENIJELA hayat tv.

Kako se vijest prosirila facebookom a prenio i nas sugrađanin Robert Marić javili su se mnogi busovljaci da pomognu obitelji.

Istog su zadužili da njihovu pomoć odnese do Sabira.

Travničanin Dario Malić se javio za besplatan prijevoz.

Nakon par dana i realizirali zamišljenu donaciju u hrani, novcu i frižideru.

Kako navode nije samo njihova zasluga već zasluga mnogih busovljaka jer su oni samo na svoj način dali doprinos zahvaljujuci i drugima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.