Utorak, 29 studenoga, 2022

Hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić poslao prosvjednu notu zbog fizičkog napada na Hrvate u Lončarima

Pročitajte i ovo

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić danas je uručio prosvjednu notu na ruke pomoćniku ministra vanjskih poslova BiH Frani Planiniću u kojem se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada, uz prijetnju oružjem, na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane Republike Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH, koji se dogodio 30. listopada 2022. godine u mjestu Lončari na magistralnoj cesti Tuzla – Orašje (područje entiteta Republika Srpska).

U diplomatskoj noti se dodatno ističe da su ovaj i slični napadi neprihvatljivi izraz javnog raspirivanja nacionalne mržnje, razdora i netrepeljivosti među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini, te pozivaju nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da osude i sankcioniraju ovaj nacionalnom mržnjom motiviran događaj.

Pomoćnik ministra Frano Planinić je tom prigodom kazao Veleposlaniku Republike Hrvatske, da će nota navedenog sadržaja biti upućena relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine u cilju rada na rasvjetljavanju ovog slučaja i sankcioniranja počinitelja ovog djela.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Preminuo najstariji Hercegovac

Milan Milivojević, iz sela Dolovi u Berkovićima, najstariji Hercegovac, preminuo je jučer u Trebinju u stotinu četvrtoj godini života. Milivojević,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo