spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Hrvatski sabor izrazio duboko suosjećanje sa žrtvama genocida u Srebrenici

Hrvatski sabor u ponedjeljak je, na 27. obljetnicu genocida u Srebrenici, minutom šutnje izrazio duboko suosjećanje sa žrtvama tog genocida i s njihovim najbližima.

Počivali u miru Božjem, rekao je potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner, podsjetivši da je Sabor 2009. proglasio 11. srpnja Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

“Genocid u Srebrenici je na svjetlo dana iznio svu bezobzirnost i brutalnost njegovih počinitelja, kao što je razotkrio i svu nesposobnost dotadašnje međunarodne politike i nevoljkost da se reagira prema srbo-četničkoj agresiji na području jugoistočne Europe te svjesno zatvaranje očiju, odnosno okretanje glave od zločina koji su se događali prvo u Hrvatskoj, a onda i u BiH“, istaknuo je Reiner.

Genocid u Srebrenici dogodio se u srpnju 1995. godine, u njemu je ubijeno 8372 bošnjačka muškarca i dječaka s područja enklave Srebrenice, a ubili su ih pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Sabor je dnevni red dopunio prijedlogom da se pristupi promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma, prijedlog su potpisala 92 zastupnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti