Hrvatski narodni sabor BiH će od OHR-a tražiti osporavanje izbora Željka Komšića: Postoje sasvim dovoljni razlozi

Hrvatski narodni sabor BiH zatražit će od Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) da ospori izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Iz Hrvatskog narodnog sabora najavljeno je da će visokom predstavniku Christianu Schmidtu u BiH biti predloženo da ospori ili suspendira izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Dakle, jedna od crtica iz takozvane preambule njegove (Schmidtove) odluke je da se u sustavu poput onog koji je uspostavljen Općim okvirnim sporazumom za mir osigura da konstitutivni narodi budu adekvatno zaštićeni i da ne budu izloženi diskriminaciji. S druge strane, imamo i odredbu s liste vitalnog interesa u postupku zaštite prava konstitutivnih naroda. Vidimo da hrvatski narod nije bio u istoj poziciji prilikom odlučivanja o hrvatskom članu Predsjedništva jer je ta pozicija uzurpirana od nekoga tko ne predstavlja hrvatski narod. To su sasvim dovoljni razlozi da gospodin Schmidt oglasi njegov izbor nevaljanim ili suspendira njegov izbor”, kazao je za RTV HB Josip Merdžo, tajnik HNS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

SDA želi ukloniti zastave hrvatskog naroda pored magistralne ceste

VRATIO SE BOSANSKI OKTOBERFEST: Sve vrvi od ljudi, jeftino suho meso, fešta ispod šatora