Hrvati Središnje Bosne poručili Hercegovini: *ebete Bosnu, a za tri mjeseca doći ćete po glasove

0
610
Dugo vremena Hrvati nisu bili ujedinjeni kao zadnjih mjesec dana, koliko traje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske prate se od Australije do SAD-a, a naravno najviše u Hrvatskoj i BiH gdje živi i najveći broj Hrvata.

Atmosfera za vrijeme dok igra Hrvatska je neopisiva, a naročito poslije svake pobjede gdje i staro i mlado iziđe na ulice i slavi do ranih jutarnjih sati. Novi Travnik, Vitez, Kiseljak i Busovača pokazali su koliko vole i koliko poštuju Hrvatsku reprezentaciju, ali su pokazali i koliko vole Bosnu i Hercegovinu.

Toliko emocija, toliko sreće i suza na jednom mjestu, a sve zbog pobjede Hrvatske i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva. Sve smo to vidjeli na ulicama Srednjobosanskih gradova, a najviše nas veseli da nakon ni jedne utakmice nije bilo niti najmanjeg “nacionalnog” incidenta, što nas veseli i daje nam nadu za bolje sutra na ovim prostorima.

Središnja Bosna, na ponos i diku navijala je svim srcem za Hrvatsku, za razliku od Širokog Brijega gdje su navijači, skandirali i pjevali “*ebem te Bosno, *ebem te ja”. Ti isti ljudi koji su skandirali i pjevali, za tri mjeseca doći će u tu istu Bosnu da traže glasove od Hrvata koji žive van granica Hercegovine.

Središnja Bosna je mjesto gdje je izgubljeno mnogo mladih života za vrijeme prokletog rata. Središnja Bosna je mjesto gdje Hrvati i Bošnjaci zajedno žive i živjet će u suživotu i blagostanju.

Pobjeda Hrvatske slavila se i u cijeloj Bosni, u Zenici, Sarajevu, Cazinu i Bihaću, a ne samo u Širokom i Mostaru.

Molimo Vas da ubuduće ne psujete po Bosni, jer vrijeđate naše kraljeve i kraljice koji su živjeli u toj istoj Bosni. Molimo Vas da ubuduće ne vrijeđate Bosnu, jer Hrvati Bosne su dali svoje živote, više nego Hrvati u Širokom Brijegu i drugim većinskim hrvatskim gradovima u Hercegovini.

A da, i ne zaboravite da Hrvati iz Bosne navijaju za Široki Brijeg u svakoj vašoj Europskoj utakmici.

Neka Vam je na sramotu!

Izvor: Centralna.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.