Utorak, 29 studenoga, 2022

Hrvat postao ministar u srbijanskoj vladi

Pročitajte i ovo

Čelnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov, koji će biti ministar u novoj srbijanskoj vladi, zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na povjerenju i dodao da će se na novom položaju zalagati za društvenu pravednost i dobrobit Hrvata.

Vođa Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV) vodit će resor za ljudska i manijska prava, objavio je nedjelju Vučić, ujedno šef vladajuće Srpske napredne stranke nakon sjednice na kojoj se raspravljalo o prijedlogu članica vladajuće koalicije za sastav vlade.

Hvala na ukazanom povjerenju Aleksandru Vučiću – neće biti iznevjereno! Priznanje je to i za DSHV, za dosljedno zalaganje za društvenu pravednost, uključive politike, prava nacionalnih manjina i dobro Hrvata u Srbiji! Takva uvjerenja bit će mi vodilje i nadalje, objavio je Žigmanov na Twitteru.

Za dodatne komentare nije bio dostupan.

Žigmanov je zastupnički mandat usvojio na travanjskim izborima. Njegova stranka je bila dio koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ koja je uz potporu oko 24.000 glasova dobila dva mandata u Skupštini Srbije.

Čelnik DSHV-a je u srpnju nakon susreta s Vučićem izjavio da je DSHV spreman biti dio institucija u kojima se donose odluke i pružiti doprinos demokratskom razvoju Srbije.

Više puta je istaknuo kako od nove vlade očekuje nultu točku tolerancije kada je u pitanju govor mržnje, spremnost za normalizaciju odnosa s Hrvatskom i rješavanje otvorenih pitanja u odnosima dviju zemalja, navodi Hina.

Prijedlog da Žigmanov bude imenovan za ministra pozdravila je predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić.

Prijedlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da čelnik DSHV-a i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov postane dijelom srbijanske Vlade vidimo kao značajan iskorak u unaprjeđenju položaja naše zajednice i kao ozbiljan pristup u institucionalnom jačanju sveopćega položaja nacionalnih manjina, izjavila je Vojnić.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Preminuo najstariji Hercegovac

Milan Milivojević, iz sela Dolovi u Berkovićima, najstariji Hercegovac, preminuo je jučer u Trebinju u stotinu četvrtoj godini života. Milivojević,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo