Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Hrabra Martina iz Busovače jedina je djevojka koja sa svojim bikom sudjeluje na koridama u BiH! (VIDEO)

Pročitajte i ovo

Borba s bikovima, poznata i kao korida, tradicionalna je i kontroverzna predstava po kojoj je posebno poznata Španjolska, a održava se i u Portugalu, dijelovima južne Francuske, te u nekim južnoameričkim državama. Tradicionalna korida u našim krajevima još uvijek je jako popularna. Veliku pažnju gledatelja privukla je jedna djevojka na koridi koja je bila u Živinicama.

Jedna od korida nedavno je organizirana u Živinicma, a posebna atrakcija bilo je bik Zlatonja sa svojom vlasnicom Martinom Batistom iz Busovače.

Vidjeti kako neka mlada, a pri tome i jako lijepa djevojka na koridu dovodi svog bika je zaista rijetkost, međutim za sve postoji izuzetak pa tako i za ovaj događaj.

Poznato je da gazde bikova svojim ljubicima daju simpatične nadimke, tako je širom BiH poznat bik pod nazivom Ronaldo koji je “dominirao” na koridama, posebno u Čevljanovićima.

Tako je Martina odlučila da svom biku da nadimak Zlatonja koji se i nije proslavio u borbi protiv svog rivala Brizana pošto je na kraju njen bik izbačen iz improvizirane arene.

Zlatonja je probio ogradu, točnije Brizan ga je najurio, a Martina je otrčala za svojim ljubimcem kako bi ga umirila.

Nakon poraza pomalo razočaran uz dosta muke je uvela Zlatonju u prikolicu, ali nema sumnje da će ponovo pokušati na nekoj drugoj koridi.

Inače, za razliku od Portugala i Španjolske te nekih zemalja Južne Amerike u BiH i regionu se bikovi se bore međusobno, odnosno nema matadora pa se borba ne završava sa smrtnim epilogom.

Podaci govore da u Španjolske godišnje tijekom korida zna biti ubijeno oko 10.000 bikova zbog čega se razne organizacije za zaštitu životinja učestalo trude da se potpuno zabrani ovakva vrsta zabave.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo