Utorak, 29 studenoga, 2022

HEROJ PRKOSI ŽIVOTU: Slijep od rođenja, završava fakultet, vozi biciklo….

Pročitajte i ovo

Sjajna priča nam dolazi s fakulteta Islamskih nauka u Zenici. Tamo Salkan Delić prkosi životu i sudbini, završava četvrtu godinu, a prvo je slabovidno lice u učionicama islamskih pedagoških institucija. I nije samo to, Salkan se potpuno uklopio u normalan život, a priču o tome donio je BH Reporter.

Ovo je Salkan Delić. Od rođenja je slijep, iskušan gubitkom vida. Ali ga to nije spriječilo da ostvari velike uspjehe.

Salkan vozi bicikl, bez problema koristi laptop i mobitel, prati nastavu u školi, uči Kur’an napamet…Upisao je Behram-begovu medresu u Tuzli 2015. godine. Završio je 2018. godine.

Bio je prvi učenik u obrazovnim institucijama Islamske zajednice kojem je uskraćen vid. Potom je Salkam upisao Islamski pedagoški fakultet u Zenici. I trenutno je završna, četvrta godina.

Također, Salkan je idejni autor “Prepiske Kur’ana po tedžividu na Brajevom pismu”, riječ je o prvoj jedinstvenoj prepisci Kur’ana kojom se omogućuje da Kur’an ispravno na arapskom uče i slijepe i slabovidne osobe. Najveća Salkanova podrška su njegovi roditelji i sestra, njegovi profesori i kolege iz medrese i fakulteta, te Nihad ef. Ibrišević, imam iz džemata Šići.

Danas sam se kratko čuo s ovim mladićem i nemam što kazati osim da je to jedan heroj.

Autor: Nedim Botić

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

BH TELECOM ZA BOLJU BIH: Javite se, dva milijuna maraka za inovacije i poduzetništvo

Do kraja godine veliku šansu imaju svi poduzetni ljudi koji razvijaju start up biznise. Na raspolaganju imaju dva ,iliona...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo