Srijeda, 24 veljače, 2021

HDZ BiH: “SIP je u službi politike SDA, idemo u pravnu borbu”

Pročitajte i ovo

Vozači, oprez! Na M-5 u mjestu Oborci prevrnuo se kamion

Na magistralnom putu kod Donjeg Vakufa u jutarnjim satima se dogodila prometna nesreća prilikom koje se prevrnuo kamion s...

VIDEO: BH televizija o jučerašnjem događaju na Busovačkoj planini

Ekološka udruga “Busovačka planina” i Ski Mići jučer su na Busovačkoj planini organizirali vrhunski zimski festival koji je okupio...

VIDEO: Natjecanje u sanjkanju na vrećama na Busovačkoj planini

Ekološka udruga “Busovačka planina” i Ski Mići jučer su na Busovačkoj planini organizirali vrhunski zimski festival koji je okupio...
Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo Odluku kojom će biti raspisani prijevremeni izbori za načelnika općine Travnik.

“SUP BiH je utvrdio nemogućnost preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik od Mirsada Pece (SDA) zbog njegove smrti, a kojem je potvrđen mandat načelnika općine Travnik pravosnažnom Odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.”, priopćeno je.

“Od ovakvog Središnjeg izbornog povjerenstva ništa me ne može iznenaditi. Očigledno je da su u službi bošnjačke politike odnosno u službi SDA.”, reakcija je Radoje Vidovića, predsjednika Županijskog odbora HDZ BIH Županije Središnja Bosna.

Bojan Domić pak, predsjednik Općinskog odbora ove stranke u Travniku već najavljuje nastavak pravne borbe odnosno žabu a ovu odluku podržava i predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PS BIH Lidija Bradara.

“Sudska bitka tek sad zaista ima smisla nakon što je SIP BIH konačno donio Odluku odnosno očitovao se pitanju Travnika.”, kazala je Bradara koja i sama čeka očitovanje SIP-a o njenim pitanjima koje je uputila ovom, kako je kazala nezakonito imenovanom tijelu. “Brojne su nepravilnosti, nejasnoće, nedosljednosti u donošenju njihovih odluka praćenih prije svega apsolutnom netransparentnošću. Nezakonito imenovano tijelo s takvom praksom nastavlja i donošenje svojih odluka i svakom novom dokazuju kako su apsolutno nedorasli zadatku. Kada je u pitanju Travnik, bila je za očekivati ovakva odluka ali me jako zanima na osnovu čega je donesena ova odluka, na koji član Izbornog zakona se gospoda poziva. Nije i ne može biti isto kada osoba umre tijekom izbornog procesa i nakon preuzimanja mandata.”, dodala je Bradara te posebno istaknula nonsens da više od dva mjeseca od izbora javnost i dalje čeka odluke SIP-a o potvrđivanju mandata odnosno poništavanju izbora u pojedinim sredinama iako su taj proces morali završiti u roku od 30 dana.

“Za neke, njima vjerojatno zanimljive sredine je očito trebalo više vremena da bi se odluke donijele odnosno provela nečija željena politika.”, zaključila je.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Hrvat iz Goražda Edim Fejzić osuđen zbog kupovine glasova

Općinski sud u Goraždu donio je prvostupanjsku presudu kojom je Edima Fejzića, zastupnika u Županijskoj skupštini Bosansko-podrinjske županije i...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo