spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHHaris Zahiragić objavio zanimljiv predizborni spot, predstavljaju ga herojem i revolucionarom i...

Haris Zahiragić objavio zanimljiv predizborni spot, predstavljaju ga herojem i revolucionarom i najavljuju povratak SDA u Sarajevo!

Kandidat SDA za Skupštinu Županije Sarajevo Haris Zahiragić objavio je sinoć svoj predizborni spot.

Zahiragić očito pokušava animirati mlade da glasuju baš za njega, predstavljajući sebe kao heroja koji je mladima omogućio olakšice za kupovinu stana i bolje obrazovanje, a za oboje je ustvari Vlada ŽS zaslužna.

Zahiragić u spotu pokušava dočarati nezainteresiranost mladih za glasanje te kao stereotip predstaviti to da mladi ne vole SDA. On je to, kako se vidi iz spota, promijenio pa se kaže da se SDA ‘vratila u Sarajevo’.

Predstavljen je kao spasitelj ugostitelja tijekom pandemije koronavirusa, čovjek koji smije pričati i kriminalu i korupciji.

Zahiragić se tako naziva revolucijom, a da bi se on izdigao bilo je potrebno popljuvati jednu od najčuvenijih revolucija – onu studentsku 1968. godine.

“Studenti su nekad bili revolucija, pogledaj u što se ovo sad pretvorilo”, kaže skeptični u spotu.

“Pa on je ta revolucija, nije više ‘68.. Tih više komunističkih komentara…”, odgovara studentica.

Dakle, nekadašnja studentska hrabrost da se suprotstavi autoritativnom, represivnom sustavu kakav je bio onaj jugoslovenski sad je komunistička glupost i dosadna priča.

Inače, taj prosvjed je u Sarajevu pokrenuo čuveni profesor Pravnog fakulteta, tada student Prava, istog Prava kojim se Zahiragić busa u prsa – Zdravko Grebo, piše Raport.ba.

No, to je očito već komunistička priča, pogledajte spot.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti