Guča Gora: Tisuće vjernika na proslavi sv. Franje

U Gučoj Gori svečano je 4. listopada proslavljen sv. Franjo Asiški, nebeski zaštitnik samostana i župe sv. Franje.

Na spomendan asiškog svetca služene su svete mise u 08.00, 09.30 i u 11.00 sati – središnje misno slavlje koje je predvodio fra Mijo Džolan u suslavlju s domaćim župnikom i gvardijanom fra Dragom Pranješom i još 30-ak svećenika, a koje je okupilo oko 3 000 vjernika.

„Sv. Franjo može oduševiti ljude za ljepotu koja se krije ispod površnosti koju živimo. Sv. Franjo oduševljava ljude na jednoj dubljoj razini razumijevanja, mira, dobrote i ljepote, što je poziv suvremenom čovjeku da i sam takav bude“, jedna je od poruka propovjednika okupljenim vjernicima iz Guče Gore ali i okolnih mjesta i gradova – od Travnika do Bugojna i Zenice.

Nakon bogoslužja upriličeno je druženje i slavlje za župljane i hodočasnike.

Priprema za patron bila je u nedjelju, ponedjeljak i utorak kroz trodnevnicu. Običaj je u Lašvanskoj dolini da prvi dan te duhovne priprave na poseban način pohode članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz cijelog kraja i budu primanja. Drugi dan trodnevnice je rezerviran za Framu, a treći dan je obilježila sveta misa s obredima preminuća sv. Franje – duhovni sadržaj koji je privukao veliki broj vjernika.

Nedjelja.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Vitezu predstavljena knjiga “Druga strana Rubikona” dr. Miroslava Tuđmana

Potpisan ugovor o gradnji šest kuća za hrvatske povratnike u općini Bugojno