Grude “trojkama” do bodova

0
83
BUSOVAČA-GRUDE 80:84

U odličnoj košarkaškoj predstavi koja je večeras odigrana u Busovači, Grude su nevjerojatnim šutom za 3 poena (pogođenih 19 trojki) uspjele na kraju da slome otpor odličnih domaćih košarkaša Busovače.

Početak utakmice pripao je favoriziranom gostu iz Gruda koji su brzo došli i do 9 poena prednosti (14:9) , ali za to su “zaslužni” i domaći košarkaši koji su imali seriju promašenih “zicera”, a slobodna bacanja nisu uspjeli pogađati.

Protiv 6 trojki u prvom periodu suprotstavio se jedino najbolji igrač utakmice Vladimir Gudelj koji je postigao 14 od 17 poena Busovače. U drugom periodu, Gudelju su se pridružili dobrom igrom Gazić i Kulalić i bez obzira na novu seriju trojki Busovača je ovaj period dobila 20:16 i na pauzu s otišlo rezultatom 37:40.

Rezultatska neizvjesnost nastavila se i u trećem periodu koji je završen bez pobjednika 18:18 te je razlika ostala ista – +3 za goste. Početak posljednje četvrtine pripada Busovači koja s trojkom uz dodatno bacanje i novom trojkom Haruna Draganovića potpuno preokreće rezultat za vodstvo 64:62.

I kada se očekivao nastavak serije, počelo je soliranje vanjskih igrača Busovače s nerezonskim šutevima za 3 poena, iako je s klupe savjetovano da se lopta spusti u reket visokim centrima Gudelju i Mešinoviću. S nove tri trojke, Grude ponovno preokreću rezultat i u zadnja dva minuta ulaze sa + 6.

Busovača pogađa trojku, a u ključnom napadu (kako se pokazalo na kraju) kod rezultata 69:72 u posljednjem sekundu napada jedan od najmlađih igrača gostiju Mikulić iz očaja šutira s 9 metara, a lopta od tablu ulazi za novu trojku Gruda (jedini poeni na utakmici navedenog igrača) i to je bio kraj.

Publika je pljeskom pozdravila obje ekipe, posebice svoje igrače koji su bili na korak od velike pobjede, ali je nedostajalo i malo sreće koja će nekada u daljem dijelu prvenstva valjda “pomilovati” i Busovaču.

U domaćoj ekipi fenomenalan najbolji centar ove Lige Vladimir Gudelj s 35 poena, uz njega odlični i Adem Gazić 17 poena te Harun Draganović s 12 poena. Vrlo dobar posebno u 2. periodu Vedran Kulalić. Svoje minute su vrlo dobro odradili i Dedović i Begagić, a jedan od najvećih pljesaka publike je zaslužio mladi Tihomir Jovanović kada je u 3. periodu pogodio iz kuta trojku.

Kod gostiju odlični Leko (25 poena, 6 trojki) i N. Andrijanić koji je svih 18 poena postigao šutem za tri poena.

Naredno kolo Busovača igra u Ljubuškom, a u srijedu 28.11. u 18 h u Busovači se igra Kup – protivnik je prva ekipa Širokog.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here