spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaDRUŠTVOGrom udario u avion na letu Dubrovnik – Zagreb

Grom udario u avion na letu Dubrovnik – Zagreb

Među putnicima na letu Croatia Airlinesa koji su putovali iz Dubrovnika u Zagreb nastala je panika kada je negdje prije slijetanja u Zagreb u zrakoplov udario grom.

Taman kad smo se približavali Zagrebu i počeli slijetanje te prošli oblake, grom je udario u avion. Odjednom se pojavilo plavo svijetlo i čuo se baš jak udarac, kao da doživiš sudar, ispričao je za 24 sata čitatelj koji je putovao zrakoplovom iz Dubrovnika za Zagreb.

Među putnicima je tada, kaže, nastala panika.

Nastala je panika, čuli su se urlici. Kada su shvatili što se dogodilo su se smirili. Uz turbulencije smo ubrzo uspjeli sletjeti, kazao je.

Cijelu situaciju za 24 sata je potvrdio i glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Kapetan je uoči slijetanja prijavio da je došlo do udara groma. Zrakoplov je detaljno pregledan te nisu pronađena nikakva oštećenja te će biti ponovno uključen u promet po planu.

Sigurnost putnika prilikom udara nije bila ugrožena, a otkrio je i zašto je tako.

Što se tiče sigurnosti putnika, zrakoplov je proizveden i konstruiran po principu faradeyevog kaveza, odnosno on je kao jedna čelična mreža, što znači da štiti od većih oštećenja prilikom udara groma jer se elektricitet prenosi u atmosferu preko statičkih ispražnjivača, objasnio je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti