Utorak, 13 travnja, 2021

Građani Njemačke se masovno sele u BiH zbog blažih mjera

Pročitajte i ovo

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 756 – 11.4.2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI 2 Uskrsna – 11. 04. 2021. 1. Danas je Mali Uskrs. Mise su redovitim rasporedom. 2. U utorak nastavljamo s...

Svjetski dan zdravlja: „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja...

Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša  koji...
Nezadovoljstvo građana Njemačke je na rubu uličnih nemira i nasilja. Najava novog lockdown-a je zgrozila mnoge, koji su napravili poređenje s našom zemljom i statistikom broja oboljelih.

“Da li je realno da jedna zemlja poput Bosne i Hercegovine, ima manji procenat oboljelih, a opet s druge strane dosta relaksiranije mjere u odnosu na Njemačku. Pa to je zemlja koja u našu domovinu gledao kao u nešto najrazvijenije na svijetu. Dovedeni smo do očaja, i kako bi izbjegli potencijalne konflikte, odlučili smo se da usmjerimo svoju akciju u drugom smjeru. Umjesto da pravimo ulične nemire, prijavili smo se za imigraciju u BiH, barem dok ne prođe pandemija”, kaže Lars Ulchenberg, predsjednik udruženja građana “Hoćemo u BiH” iz Minhena.

Naša ministrica vanjskih poslova je odmah stala u zaštitu obespravljenih stanovnika Republike Njemačke, kazavši da su im granice Bosne i Hercegovine uvijek otvorena.

“Iako će ovo zvučati malo grubo, ali nam je drago što možemo pomoći našim prijateljima iz Njemačke u ovim teškim vremenima. Ne samo da ćemo im otvoriti granice, već će s papirima Republike Njemačke, moći boraviti u našoj zemlji koliko im je volja. Mi ćemo se potruditi da im osiguramo adekvatan smještaj, hranu, deke i sve što je potrebno, kako bi lakše proveli svoje vrijeme ovdje. Oni imaju dovoljno novca za troškove života ovdje, to je neupitno, na nama je da im otvorimo nekoliko kampova, gdje bi bili smješteni”, ističe Bisera Turković.

S obzirom na to da smo obrazli zemlja, i da nije adekvatno da toliku količinu izbjeglica smještamo kao migrante s Bliskog istoka, Turković je pokrenula inicijativu da se osiguraju svi hotelski kapaciteti u Bosni i Hercegovini za trenutni boravak gostiju koji dolaze iz Republike Njemačke, da se ne brukamo pred gospodom.

- Advertisement -

Tekst je satiričnog karaktera – šala, preuzet je s portala SATRO.INFO.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo