Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Generalni konzul Hrvatske osudio komentar dogradonačelnika Prijedora o katoličkom Uskrsu: “Poruke netolerancije pojačavaju ozračje straha”

Pročitajte i ovo

Generalni konzul Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić najoštrije je osudio komentar dogradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića o katoličkom Uskrsu.

na sam blagdan Uskrsa, svjedočili smo grubom i necivilizacijskom, ničim izazvanom, činu Žarka Kovačevića, zamjenika gradonačelnika Prijedora. On je svojom javnom izjavom i objavom, na vrlo grub način povrijedio vjerske i nacionalne osjećaje malobrojnih Hrvata katolika koji još žive na području Prijedora “, poručio je Piličić na Facebooku.

Dodao je da umjesto veselja Uskrsu, najvećem kršćanskom blagdanu, čije vrijednosti žive i baštine svi kršćani u svijetu, katolički i pravoslavni, „Hrvati katolici u Prijedoru uznemireni su riječima netolerancije i netrpeljivosti dužnosnika grada Prijedora.”

“Ovih dana, nakon tog neprimjerenog čina, sastao sam se i razgovarao s predstavnicima Hrvata iz Prijedora. Tom prigodom izrazili su svoju bojazan i neizvjesnost u vezi svoga sadašnjeg i budućeg života na tom području. Još su svježa sjećanja na strahote rata i njegove stravične posljedice na život Hrvata prijedorskog kraja. Poruke netolerancije i neuvažavanja drugog i drugačijeg, pojačavaju ozračje straha i neizvjesnosti, koje je u BiH, zbog neriješenih niza ključnih političkih pitanja, već dulje vrijeme prisutno među hrvatskim pukom.“ rekao je Piličić, prenose Nezavisne novine.

Naglašava da ovakve grube, netolerantne i uvredljive riječi i izjave treba najoštrije osuditi i u startu spriječiti, a kreatore ovakvog negativnog ozračja pozvati na odgovornost.

“Zato je hvalevrijedna i poticajna brza i promptna reakcija gradonačelnika Prijedora gospodina Slobodana Javora. On se jasno ogradio od neprihvatljivih riječi i stavova svoga zamjenika i javno osudio njegovu neprimjerenu objavu, ističući u svojoj Uskrsnoj čestitci katoličkim vjernicima potrebu razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti i načela. Na tim vrijednostima, naglasio je, će i on kao gradonačelnik graditi prosperitet i budućnost grada Prijedora i svih njegovih građana”, zaključio je generalni konzul Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo