Utorak, 5 srpnja, 2022

General Armije RBiH Sakib Mahmuljin pravomoćno osuđen za ratni zločin na osam godina zatvora

Pročitajte i ovo

General Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nekadašnji komandant Trećeg korpusa Armije BiH, drugostepenom presudom Suda BiH osuđen je na osam godina zatvora jer je sud zaključio da nije spriječio ubojstva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda “El-Mudžahid” na području Vozuće i Zavidovića.

Ova je pravosnažna i Mahmuljin nema pravo žalbe.

Odlukom Apelacijskogog vijeća Suda Bosne i Hercegovine u studenom 2021. godine poništena je prvostupna presuda Sakibu Mahmuljinu pa je konačna odluka proslijeđena na odlučivanje drugostupanskom vijeću.

U drugostupanjskom postupku, Tužiteljstvo je tražilo veću kaznu nekadašnjem zapovjedniku Trećeg korpusa Armije BiH, dok je obrana zatražila oslobađanje ili novo suđenje.

Tužiteljstvo se žalilo na visinu izrečene kazne za ubojstva zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske i nečovječno postupanje prema zarobljenicima, civilima i ranjenicima.

Sud BiH je donio drugostupanjsku presudu šest godina od početka sudskog procesa i više od 25 godina poslije zločina počinjenih nad civilima srpske nacionalnosti i zarobljenim pripadnicima Vojske RS-a na području Zavidovića i Vozuće.

Dok međunarodni sud u Haagu se skoro da i nije bavio zločinima koje su pčinili pripadnici muslimanske vojske, domaći sudovi donose presude generalima spomenute vojske a neki generali (Dudaković) su još pred našim sudom i sudi im se za Udruženi zločinački poduhvat, dodaje ABCportal.info

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MALI OGLAS Prodaje se stambeno-poslovni objekat u Busovači

Na dionici magistralnog puta M5 Busovača - Kiseljak prodaje se nekretnina u vrijednotsi od 15.000,00 KM. Objekat se nalazi...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo