spot_img

Gastro Fest u Novom Travniku: Okusi Mediterana i Bosne na jednom mjestu

U subotu, 29. 6. 2024. godine, Trg Općine Novi Travnik bit će domaćin jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja godine – Gastro Festa. U organizaciji Udruge Stari grad “Kaštel” Novi Travnik, ovaj festival počinje u 19 sati i nudi nevjerojatan spoj tradicionalnih jela srednje Bosne i Dalmacije.

Posjetitelji će imati priliku uživati u bogatstvu okusa i mirisa koje donosi spoj različitih kulinarskih tradicija. Na jednoj strani, bosanski specijaliteti, pripremljeni s ljubavlju i pažnjom, pozivaju vas da okusite autentična jela ovog kraja. Na drugoj strani, Udruga Prvi ročnik iz Ploča donosi dašak Mediterana u srce Bosne, pripremajući neke od najpoznatijih dalmatinskih specijaliteta.

Dalmatinski specijaliteti pripremljeni od strane vrsnih majstora kuhinje na Gastro Festu uključuju: brudet od raznih vrsta ribe, bakalar na bijelo, rižoto od morske sipe, pašta od plodova mora, slane srdele i inćuni u maslinovom ulju i još mnogo toga drugoga primamljivoga za vaše nepce. Uz dalmatinske delicije, posjetitelji će moći kušati i najbolje od bosanske kuhinje, uključujući razna tradicionalna jela koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Uz to, bit će ponuđena i domaća vina koja će savršeno upotpuniti gastronomski doživljaj.

Glazbeni program Gastro Fest neće biti samo praznik za nepce, već i za uši. U glazbenom dijelu programa sudjeluju: BBrothers – popularni duo koji će se pobrinuti za vrhunsku zabavu, KUD Stari hrast “2000” Novi Travnik i HKD Napredak, podružnica Vitez. Pozivamo vas da dođete i uživate u jedinstvenom ugođaju Gastro Festa.

Osjetite miris Mediterana u srcu Bosne, uživajte u ukusnoj hrani, dobrom vinu i izvrsnoj glazbi. Ovo je prilika za sve ljubitelje dobre hrane i kulturnog bogatstva da provedu nezaboravnu večer u Novom Travniku. Vidimo se na Trgu Općine Novi Travnik, u subotu 29. 6. u 19 sati!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti