Gasi se najpoznatija tražilica na planeti – Google!

Najpoznatiji pretraživač na planeti i istoimena kompanija Google uskoro prestaju postojati jer osnivači planiraju reorganizaciju kompanije pod novim imenom.

Ime kompanije koju svi poznajemo kao Google i koja je vlasnik istoimenog pretraživača, e-mail servis Gmail, operativni sustav Android, videoservis YouTube i sve druge prateće projekte, nosit će ime Alphabet.

Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin najavili veliku promjenu najavili su već u ponedeljak, a novi direktor Googlea biće Sundar Pichai.

Google pamti početke samo kao internet pretraživač, ali nedugo zatim počeo je širiti se i na druga područja interneta i ekonomije.

Google danas radi na projektima poput razvoja automobila bez potrebe za vozačem, razvoja tehnologije za usporavanje starenja, unaprijeđenja pristupa internetu i dr.

Page i Brin tvrde da su grane kompanije postale previše raznolike za jednu kompaniju. Različite tehnologije zahtijevaju različite tipove lidera sektora. Zato će Google postati samo jedan dio kompanije Alphabet koja će nadgledati uskoro neovisne kompanije Google, Gmail, YouTube, itd.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Danas počinje 4. malonogometni turnir TO Mladeži HDZ-a BiH Busovača

ŽIVOTNO UGROŽEN: Nema poboljšanja zdravstvenog stanja Pere Gudelja