Utorak, 5 srpnja, 2022

Gasi se najpoznatija tražilica na planeti – Google!

Pročitajte i ovo

Najpoznatiji pretraživač na planeti i istoimena kompanija Google uskoro prestaju postojati jer osnivači planiraju reorganizaciju kompanije pod novim imenom.

Ime kompanije koju svi poznajemo kao Google i koja je vlasnik istoimenog pretraživača, e-mail servis Gmail, operativni sustav Android, videoservis YouTube i sve druge prateće projekte, nosit će ime Alphabet.

Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin najavili veliku promjenu najavili su već u ponedeljak, a novi direktor Googlea biće Sundar Pichai.

Google pamti početke samo kao internet pretraživač, ali nedugo zatim počeo je širiti se i na druga područja interneta i ekonomije.

Google danas radi na projektima poput razvoja automobila bez potrebe za vozačem, razvoja tehnologije za usporavanje starenja, unaprijeđenja pristupa internetu i dr.

Page i Brin tvrde da su grane kompanije postale previše raznolike za jednu kompaniju. Različite tehnologije zahtijevaju različite tipove lidera sektora. Zato će Google postati samo jedan dio kompanije Alphabet koja će nadgledati uskoro neovisne kompanije Google, Gmail, YouTube, itd.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Republika Hrvatska financirala obnovu prostorija JP Radio Busovača

Javno poduzeće Radio Busovača d.o.o. Busovača koje posluje 30-ak godina ovih dana je završilo obnovu prostorija. Projekt je financiran...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo