Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Fratar i bankarica osuđeni zbog prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi

Pročitajte i ovo

Na zadnjem ročištu prije presude u srijedu optuženi su priznali krivnju i pokajali se, a nakon što su deset godina krivnju poricali.

Uvjetnim zatvorskim kaznama od godine dana, uz rok kušnje od četiri godine, u četvrtak su na splitskom Županijskom sudu kažnjeni fratar Šime Nimac zbog zlouporabe položaja i ovlasti tijekom prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, a bankarica Jasminu Bilonić zbog poticanja na to nedjelo.

Nepravomoćnu presudu objavio je sudac Dinko Mešin, a fra Šime i bankarica mirno su saslušali presudu i sudnicu napustiti bez komentara.

Postane li današnja presuda pravomoćna fratar i bankarica Splitsko-makarskoj nadbiskupiji moraju vratiti 9,8 milijuna kuna, koliko je fra Šime prebacio na svoj račun nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi i to na nagovor Jasmine Bilonić.

Na zadnjem ročištu prije presude u srijedu optuženi su priznali krivnju i pokajali se, a nakon što su deset godina krivnju poricali.

“Zadnjih deset godina moj život je išao u smjeru u kojem nisam planirao, a moglo je to biti puno drugačije, tako da sam iz svega izvukao povuku. Meni je jako žao što je došlo do ovoga, iskreno se kajem i u budućnosti mogu obećati kako neću ništa od ovog ponoviti”, rekao je Nimac.

“Svojim sam postupanjem dovela svoje kolege i nadređene u nezgodnu situaciju. Neću ništa slično više ponoviti jer mi je ovo bila jedna vrsta škole”, kazala je Bilonić.

Dnevnik.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo