Subota, 1 listopada, 2022

FOTO: Svečano otvorena džamija u Kaćunima

Pročitajte i ovo

U nedjelju 11. rujna 2022. godine svečano je otvorena novoizrađena džamija u Kaćunima. 

Kaćuni su do sada imali staru džamiju, koja je bila mala, nedovoljna za njihove potrebe. Jedan su od većih i vrjednijih džemata ne samo na području Travničkog muftijstva nego i na području cijele Bosne i Hercegovine.

Džemat se i dalje širi, tako da se nadati da će ova ljepotica, Božja kuća, u narednih makar 50 godina moći zadovoljiti potrebe vjernika, trenutno džemat broji oko tri tisuće duša.

Na otvorenju su sudjelovali brojni dužnosnici, kao i najveći autoriteti Islamske zajednice.

Svečanosti su sudjelovali i župnik župe sv. Ante Padovanskog u Busovači fra Zoran Jaković, koji se i obratio nazočnima:

“Odazvao sam se s velikom čašću na poziv kolege Adnana Srebrenice i prijatelja Nijaza Ormana. Prvi razlog što sam došao ovdje je što sam baštinik franjevaca Bosne Srebrene koji su nastojali svojoj Bosni, dragoj BiH nasljedovati evanđelje susretanja i dijaloga po uzoru na sv. Franju. I danas to želim zajedno s vama potvrditi, da nemamo drugoga puta nego put dijaloga, inače ćemo se ponovno mrziti i istebljivati, kao i da iznova i neumorno gradimo istinsko bratstvo između nas ljudi. To jednostavno nema alternativu. Drugi razlog zbog kojeg sam kao katolički svećenik, bosanski franjevac, obični čovjek vjernik došao ovdje, jest da posvjedočim iznimnu vrijednost ljudske solidarnosti da se izgradi džamija, mjesto molitve, susreta s Bogom. Moja je želja i molitva zajedničkom Bogu da ova džamija bude mjesto iskrene molitve, da se obraćamo sa svoga grešnog puta, da ovdje bude radosno ljudsko slavlje Boga i međusobno uvažavanje i poštivanje. Neka bude mjesto mira i utjehe, ljudske topline i spasonosne istine, mjesto dobrih poruka i središta odakle će ljudi odlaziti plemenitiji i bolji nego su došli.”

Nakon svečanog dijela otvorenja, uslijedio je podne namaz.

 

 

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na facebook stranici!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.483973677076279&type=3

Foto: Binfo.ba
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

LIJEPE VIJESTI IZ SPLITA: Pronađen Dražan Bošnjak!

Jutros smo dobili lijepe vijesti iz susjedne Hrvatske, točnije iz Splita. Nakon više od desetak dana potrage pronađen je...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo