Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Foto: Pojačane mjere inspekcije i policije, ‘specijalci’ večeras u Busovači

Pročitajte i ovo

U Hrvatsku samo s PCR testom ili brzim antigenskim: Ako ga nemate, u izolaciju na 10 dana

One koji nemaju negativan molekularni (PCR) ili brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati, granična će policija...

Objavljeni službeni podaci: Smrtnost građana pozitivnih na COVID-19 u ŽSB

Prema službenim podacima, u Bosni i Hercegovini su od početka pandemije koronavirusa od posljedica bolesti COVID-19 preminule 6.803 osobe. Stopa...

Čavara: „HVO dao veliki doprinos u obrani hrvatskog naroda i opstanka BiH kao države“

U povodu 29. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga...
Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva organizirao je ovaj tjedan sastanak s Policijskim komesarima svih kantona u cilju planiranja i provođenja mjera koje bi spriječile kršenje Naredbi kriznog stožera i time izbjegli pogoršanje epidemiološke situacije uslijed proslave Božića i ostalih blagdana.

S obzirom na to da je donesena Naredba kriznog stožera kojom se ZABRANJUJE organiziranje proslave dočeka Nove godine, dogovorene su i BIT ĆE PROVEDENE ODLUČNE MJERE NA SPRJEČAVANJU pokušaja organiziranja dočeka Nove godine, kako na otvorenim prostorima – trgovima, platoima zimskih centara i slično, tako i u zatvorenim prostorima – ugostiteljskim objektima, hotelima, planinarskim i društvenim domovima i drugim potencijalnim lokacijama.

Sve planirane mjere provodit će policijski službenici MUP-a SBK/KSB Travnik uz aktivno sudjelovanje inspektora Ministarstva zdravlja i Ministarstva gospodarstva Srednjobosanskog kantona, te predstavnika Službe za poslove sa strancima.

Upozoravaju se svi potencijalni organizatori takvih okupljanja da će protiv istih biti podnošeni prekršajni nalozi, a u najtežim slučajevima Kantonalnom tužiteljstvu Travnik bit će podnesen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog prenošenja zarazne bolesti. Ako se pak bude procijenilo da će se nastaviti s činjenjem takvog prekršaja ili krivičnog djela, odnosno ako ne postupe po naredbi službenih osoba, takvi pojedinci će biti lišeni slobode.

Također, ovom prilikom želimo podsjetiti građane da je Naredbom kriznog stožera zabranjeno kretanje u periodu od 23,00 do 05,00 sati, te će policijski službenici sankcionirati svaku osobu koja se u tom periodu zatekne u gradskom, prigradskom ili planinskom području. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira Srednjobosanskog kantona za počinitelje takvih prekršaja propisuje novčanu kaznu u iznosu od 300 KM.

Molimo sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer ćemo samo tako spriječiti dalje širenje epidemije i omogućiti da se što prije izborimo s ovom teškom bolešću, a ujedno izbjeći moguće sankcije za neodgovorno ponašanje.

- Advertisement -

MUP KSB

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo