spot_img

FOTO Pogledajte reakciju Pape Franje kada mu je uručen hrvatski dres: ‘Hvala što dajete primjer’

Predsjednik Kustić darovao je Papi uokvireni dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem jedan i imenom Franjo na leđima te repliku prve lopte kojom se počeo igrati nogomet u Hrvatskoj

U dvorani Pavla VI. u Vatikanu održana je privatna audijencija kod Svetog Oca, pape Franje, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, predvođenu predsjednikom Marijanom Kustićem, objavio je u srijedu na svojim službenim stranicama HNS.

“Dok vi igrate nogomet, momčad ste i imate čast predstavljati svoj narod. Upravo ovo “biti momčad” je aspekt u sportu koji volim naglasiti zato što je to usporedba s društvenim životom, u različitim ambijentima u kojima se s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost… No ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj. Zato vam hvala što dajete primjer kako biti momčad!”, poručio je papa Franjo u prigodnom pozdravnom govoru.

Predsjednik Kustić darovao je Papi uokvireni dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem jedan i imenom Franjo na leđima te repliku prve lopte s kojom se počeo igrati nogomet u Hrvatskoj.

“Velika nam je čast što smo imali prigodu susresti se sa Svetim Ocem i hvala mu na blagoslovu i lijepim riječima koje nam je uputio. Ponosni smo što kroz nogomet imamo privilegij predstavljati hrvatski narod. Vjerujem da je svijet upravo kroz našu nogometnu reprezentaciju upoznao Hrvate kao talentiranu, strastvenu i hrabru naciju kojoj su vjera u Boga te ljubav prema obitelji i domovini najvažnije vrijednosti. Slike naših igrača kako slave svoju vjeru u Boga u najvećim trenucima hrvatskog nogometa obišle su svijet i pokazale koliko je vjera važna u životima naših igrača. Zbog toga nam je svima ovaj susret bio od neprocjenjive vrijednosti”, rekao je predsjednik HNS-a Kustić.

“Blagoslovljeni smo što smo imali priliku susresti se sa Svetim Ocem. Slogan naše reprezentacije samo je jedna riječ, a to je obitelj. Obiteljske vrijednosti temelj su svih naših uspjeha. Zajedništvo, jedinstvo, suradnja, poštovanje, podrška, prijateljstvo, ljubav i vjera: to je ono što ova reprezentacija predstavlja, promovira i živi iz dana u dan. Ovaj susret dodatno nas je inspirirao da nastavimo istim smjerom, dostojno predstavljati naš narod i domovinu”, istaknuo je izbornik vatrenih Zlatko Dalić.

“Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bili ste treći, ovaj put budite prvi ili drugi!”, rekao je na kraju audijencije papa Franjo u neformalnom obraćanju vatrenima. Poslije audijencije zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško proveo je vatrene i delegaciju HNS-a kroz baziliku svetog Petra, a zajednička molitva izgovorena je kod oltara svetom Ivanu Pavlu II., čemu je prethodilo zajedničko fotografiranje.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti