Subota, 20 kolovoza, 2022

FOTO Počela rekonstrukcija i uređenje Središnjeg spomen obilježja u Busovači

Pročitajte i ovo

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača ovih dana započela je s aktivnostima na uređenju Središnjeg spomen obilježja palim braniteljima u Busovači. Radove izvodi građevinsko poduzeće “Jerolim” iz Busovače.

Kako smo uspjeli doznati od predsjednika ove udruge, Marinka Ćosića, rekonstrukcija i uređenje obuhvaća izgradnju cokle na kojoj će biti postavljene klupe za sjedenje, postavljane kanti za otpad, kao i rekonstrukciju glavnog dijela spomen obilježja koje zub vremena nije štedio.

Rekonstrukciju financira Udruga iz svojih sredstava te uz sredstva koje je osigurala Uprava za branitelje ŽSB, Općina Busovača odnosno politički predstavnici HDZ-a BiH.

Podsjetimo, 2019. godine Mladež HDZ-a BiH Busovača uradila je uređenje Središnjeg spomen obilježja te mu vratila dio starog sjaja. Akcija je tada uspješno prošla, a odazvali su joj se brojni članovi Mladeži.

Mladež Središnjem spomen obilježju u Busovači vratila dostojanstven izgled

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača tijekom proteklih nekoliko godina uradila je izgradnju i rekonstrukciju i drugih spomen obilježja na području naše općine – Dusina, Žega, Putiš… U planu do kraja ove godine svakako je i izgradnja nove ograde na groblju Putiš.

Udruga dragovoljaca i vetarana Busovača uredila spomen obilježlje poginulima na Dusini

Sveta misa na Žegi: Renoviran spomenik palim braniteljima

FOTO: Blagoslovljen novoizgrađeni spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Putišu

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo