- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

FOTO: Na Bučićkoj ravni održan prvi susret Katoličkih skauta Vrhbosanske nadbiskupije

Pročitajte i ovo

Krizni stožer FBiH predložio produljenje epidemioloških mjera

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produljenje epidemioloških mjera za narednih 14 dana. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo...

NAJAVLJUJEMO: 23. rujna u Župi Presveto Trojstvo – Novi Travnik duhovni koncert Alana Hržice i Vanese Mioč

U petak, 24. rujna pod svetom misom u 11:00 sati u župi presvetog trojstva Novi Travnik blagoslovit će se...

Predsjednik FBiH Marinko Čavara gostovao u emisiji Večernji BiH TV (VIDEO)

Predsjednik FBiH gostovao je u emisiji Večernji BiH TV koju vodi novinar Zoran Krešić. "Bošnjačko - muslimanskim političkim elitama Hrvati...
Na Bučićkoj ravni jučer je održan prvi susret Katoličkih skauta vrhbosanske nadbiskupije župljana sv. Luke evanđeliste iz Novog Grada iz Sarajeva i Presvetog Trojstva iz Novog Travnika.

Svetu misu u kapelici sv. Bernarda na Kuku predvodio je župnik iz Sarajeva vlč. Željko Vlajić, a na početku svete mise sve nazočne pozdravio je domaćin don Anto Ledić.

Osnivačka skupština Katoličkih skauta održana je 19.lipnja 2021. godine u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog centra za mlade “Ivan Pavao II.” u Sarajevu. Za prvu predsjednicu izabrana je gospođa Marijana Perković iz Sarajeva.

Ideju pokretanja katoličkih skauta vrhbosanske nadbiskupije predložio je don Anto Ledić prije dvije godine i ravnatelju centra dr. Šimi Maršiću koji je s oduševljenjem prihvatio ovu ideju i obećao punu potporu, što se nakon svih ovih “pandemijskih” godina i ostvarilo.

Prvu ideju skautizma utemeljio je Robert Baden Powell, a danas ova udruga broji više od 60 milijuna članova u svijetu. Jedan od ciljeva katoličkih skauta bit će doprinos razvoju mladeži na postizanju sveobuhvatnog odgoja, razvoja, tjelesnih, duhovnih i umnih potencijala kao pojedinca koji će svojim djelovanjem promicati lokalne i nacionalne vrjednote, te postizanje odgovornosti za suživot svih ljudi u Bosni i Hercegovini. Drugi ciljevi su ekološkog karaktera, očuvanje prirode koju je stvorio sam Bog i dao čovjeku na uporabu te upoznavanje metoda snalaženja u raznim prilikama u kojima se čovjek nađe u prirodi, veli nam naš sugovornik don Anto Ledić.

- Advertisement -

Molitva, druženje i međusobno upoznavanje također su neizostavni dio što se danas moglo vidjeti na Kuku kojega ukrasili su radosni smijeh i igra. Malu dječju “olimpijadu” za djecu ali i za odrasle organizirale su i animirale Sanja Božić i Ljubica Matošević dok se za ukusni roštilj pobrinuo naš najbolji kuhar Mijo Kajić. Nakon cjelodnevnog druženja kroz molitvu, igru, razgovor i druženje gosti su otišli s punim riječima zahvalnosti i želje da se ponovo susretnu u skorije vrijeme.

Don Anto Ledić je poručio kako ih u narednom periodu očekuje još mnogo posla oko usvajanja amblema, zastave, uniformi i omasovljavanja koje će provesti u svojim župama i na području cijele Nadbiskupije. Očekujem da će se i drugi župnici koji imaju mlade pridružiti ovoj pastoralnoj aktivnosti koja je izuzetno zanimljiva za djecu ali i za odrasle.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati još 100 tisuća doza Pfizera

Vlada Republike Slovenije donijela je odluku o donaciji 100.620 doza Pfizerovih cjepiva protiv koronavirusa Bosni i Hercegovini. Vlada je zadužila...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo