FOTO: LIČKA POLICIJA NA GRANICI PRONAŠLA GRUPU ISCRPLJENIH MIGRANATA ‘Okrijepili smo ih napicima i hranom, riječ je o obitelji iz Sirije…’

0
73
PU ličko-senjska izvijestila je kako su njeni službenici danas poslijepodne, oko 14.30h, pronašli grupu iscrpljenih migranata te ih okrijepili napicima i hranom.

– Prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju – objavljeno je na web stranicama PU ličko-senjske.

Prema tvrdnjama migranata, riječ je o osobama sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majki s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba.

U najlošijem stanju bila je 38-godišnja žena koja je od iscrpljenosti ležala na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici migrante okrijepili napicima i hranom. Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci, navodi policija.

S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešle državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu, zaključuje se u priopćenju.

Jutarnji list

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.