spot_img

FOTO: Brojni hodočasnici idu Svetom Ivi u Podmilačje

Nekoliko desetaka tisuća hodočasnika i ove godine će pohoditi najveće nemarijansko svetište u Bosni i Hercegovini i u ovom dijelu Europe. Svetište sv. Ive u Podmilačju kod Jajca glasi za jedno od najstarijih katoličkih svetišta na prostoru bivše Jugoslavije. Svetište, koje je nadasve poznato po brojnim ozdravljenjima, posjetit će i ove godine mnoštvo hodočasnika iz svih krajeva svijeta.

Među desetinama tisuća hodočasnika su i stotine Vitežana, Busovljaka, Kiseljačana, Fojničana…koji i ove godine hodočaste put Podmilačja. Na putu dugom oko 100-injak kilometara svi oni uz prinesenu žrtvu mole i za zagovor Svetog Ive. Opće je poznato da su se po zagovoru ovog sveca događala mnoga ozdravljenja o kojima svjedoče vjernici i to ne samo katoličke već i drugih vjeroispovijesti. Čudotvornost svetišta mnogi od davnina ističu kao sigurnu činjenicu prisutnu u svijesti i u praksi katolika.

Velika grupa hodočasnika iz Busovače krenula ka sv. Ivi u Podmilačje (FOTO)

Brojni hodočasnici iz Mošunja, Krčevina, Šantića, Jardola, Stare Bile, Dubravice, Zabilja, Grginog Polja, Divjaka, Gačica, Nadioka, Rijeke, Večeriske te gradskog područja nalaze se na putu. Uz zahvalu logističarima, koji ih prate automobilima, velik dio njih uputio je zahvalu općini Dobretići i načelniku Ivi Čakariću, koji je sa svojim sumještanima učinio sve napore da se hodočasnici osjećaju što ugodnije i da im budu na raspolaganju koliko je god to moguće.

Svim hodočasnicima želimo sretan i blagoslovljen put, a svima koji im pomažu obilje Božjeg blagoslova.

Još jedna jaka ekipa hodočasnika iz Busovače na putu ka sv. Ivi u Podmilačju

IZVOR: Vitez.info

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti