Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Foto: 14. Sportske igre UDVDR HVO HB Zajednice udruga ŽSB

Pročitajte i ovo

VIDEO: Branimir i Kristijan letjeli od Ljubuškog do Nove Bile

Branimir Mandić i Kristijan Medić jučer su učinili veliki podvig. Naime oni su napravili najduže letove unutar granica BiH....

U FBiH pojeftinilo gorivo, šta će biti s cijenama ostalih proizvoda?

Posljednjih nekoliko dana - od 2. do 6. travnja, Ministarstvo trgovine Federacije BiH evidentiralo je 448 obavijesti o promjeni...

Mladi iz Kiseljaka, Fojnice, Busovače žele riješiti uočene probleme

Na 4. eUPSHIFT radionici učestvuje 10 timova iz 7 općina BiH Za realizaciju pet najboljih ideja bit će dodijeljeno 15.000...
Jučer su u Uskoplju održane 14. Sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Zajednice udruga ŽSB. Igre je na početku programa otvorio Predsjednik FBiH Marinko Čavara u svojstvu pokrovitelja:

„Posebna je radost kad se sretnemo i prisjetimo svih događaja iz prošlosti. Tako smo se danas na spomeniku prisjetili i naših dragih prijatelja, prijatelja kojih više nema. Njih se ne trebamo sjećati samo kad polažemo vijence, nego ih se trebamo sjećati svaki dan i propitkivati jesmo li i radimo li ono što oni od nas očekuju. Možda se nekad u životu svi mi zapitamo jesmo li ostavljeni, zaboravljeni, prevareni. Ne smijemo dopustiti da te misli ovladaju našim glavama, nego trebamo prvenstveno misliti o tome šta nam je još ostalo uraditi da ispunimo našu zadaću ovog vremena u kojem živimo. Prenosim vam pozdrave od čovjeka koji itekako dobro zna kako služiti narodu i domovini, pozdrave hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Ne smijemo raditi jedni protiv drugih, moramo bit svjesni svoje odgovornosti, svoje uloge u današnjem vremenu, jer mi nasljedujemo i baštinimo ono što su generacije prije nas, dajući svoje živote i utkajući znoj u ovu zemlju, kako bi ta zemlja nama bila ostavljena da mi generacijama koje dolaze iza nas ostavimo još bolju, ljepšu i sretniju zemlju za naš hrvatski narod, za svakog pojedinca koji živi na ovim prostorima. To je naša obveza. Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti pobjede koje ćemo napraviti u budućnosti, i ono najvažnije, da očuvamo hrvatski narod kao politički subjekt i sutra spriječimo bilo kakvo omalovažavanje hrvatskog branitelja i Hrvatskog vijeća obrane koji su utkali sve ono što danas ima u BiH. Želim da danas, prvenstveno kroz druženje i sportsko natjecanje dajemo značaj jedni drugima, da se više zbližimo, da nas ništa ne može podijeliti, a tko će pobijediti najmanje je važno. Želim da s radošću provedemo današnji dan i da s radošću ostvarujemo sve naše zajedničke pobjede“, kazao je Predsjednik Federacije u prigodnom obraćanju nazočnima.

Predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo zaželio je dobrodošlicu te zahvalio političkim dužnosnicima i svim drugima koji su dali potporu u organizaciji 14. Sportskih igara.

„Danas smo se ovdje okupili u znatno velikom broju kako bi se družili, natjecali i, na kraju, dostojanstveno i primjereno se ponašali , kao bi ostao utisak onakav kakav smo ostavljali zadnjih godina. Mi smo udruga koja treba ostati primjer svim ostalim braniteljima. Zato vas i ovaj put molim da nastavimo u tom smjeru, da budemo primjer drugima“, kazao je predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo.

Svečanom otvaranju 14. Sportskih igara prethodilo je polaganje vijenaca hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u Uskoplju.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo