spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Fojnički MS&WOOD dobio dvije nagrade za dizajn na sajmu u Kölnu [FOJNIČKI STOL I STOLICA ]

Kompanija MS&WOOD dobila je dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu namještaja u Kölnu.

Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije linije Primum collection 2016, dizajnirane i proizvedene u tvornici namještaja u Fojnici, a koja je danas premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a.

Stolica i stol fojničkog proizvođača čiji dizajn potpisuje dizajner Avdo Avdagić, nagrađena je u kategoriji Iconic Awards: Interior Innovation.

– Ovo je veliki uspjeh za cijelu bh. industriju namještaja, Fojnicu i, naravno naš MS&WOOD. Pokazali smo još jednom cijelom svijetu da smo u stanju osmisliti, dizajnirati i proizvesti namještaj najzahtjevnijih standarda i najvišeg cjenovnog ranga. Ovo je ujedno i posljednja, treća faza razvoja našeg MS&WOOD-a, jer nakon restrukturiranja iz neperspektivne proizvodnje žice u proizvodnju namještaja, potom ovladavanja tehnološkim procesima i kvalitetom koji su nam donijeli gotovo stopostotni izvoz našeg namještaja u 40 zemalja svijeta, uspješno smo okončali treću fazu razvoja, a to je vlastito dizajniranje i proizvodnja namještaja najvišeg ranga kvaliteta za domaće i svjetsko tržište. Naše nagrađene stolice i sto su 100 posto “Create and made in BiH”, kazao je Muhamed Pilav, direktor kompanije MS&WOOD.

Stolice i sto iz kolekcije Primum su spoj vrhunskog dizajna, najsuvremenije tehnologije i sigurne majstorske ruke. Nagrade Iconic Awards: Interior Innovation dodijelio je žiri u sastavu Barbara Friedrich iz njemačkog časopisa A&W Architektur; Wohnen Hamburg, Andrej Kupetz, izvršni direktor Njemačkog udruženja dizajnera Frankfurt am Main, Giulio Ridolfo, dizajner iz Udina – Italija, Gerhard Wolf, vlasnik Funktion Möbel iz Darmstadta – Njemačka.

Sajam u Kölnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsuvremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2. Stand M-026 na kojem se nalaze nagrađene stolica i stol, kao i ostali namještaj nove linije Primum Collection 2016.

Fena

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM