Četvrtak, 6 listopada, 2022

FOJNICA: Vrijedna donacije Vlade Japana Zavodu “Bakovići”

Pročitajte i ovo

Dana 1. veljače 2022. godine u općini Fojnica, upriličena je svečanost primopredaje donacije Vlade Japana Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “Bakovići”.

Svečanosti su nazočili predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zastupnik u Hrvatskom saboru Radoje Vidović, ministri u Vladi ŽSB: Mirjana Plavčić, Anto Matić, Feliks Vidović, Zoran Marković i Salkan Merdžanić, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i predsjednica OV Fojnica Vanja Oroz Jukić.

„Zahvaljujem ravnatelju Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ gospodinu Branku Staniću na pozivu da nazočim ovoj svečanosti, te zahvaljujem Vladi Japana i veleposlaniku Japana u BiH Iti Makotu osobno na vrijednoj donaciji kako bi se Zavod mogao bolje skrbiti o svojim štićenicima. Današnja svečanost poruka je svima nama da se okrenemo oko sebe i pomognemo ljudima koji trebaju našu pomoć“, kazao je Predsjednik Federacije BiH na današnjoj svečanosti. Veleposlanik Japana u BiH Ito Makoto istaknuo je kako je od rata pa do danas, narod Japana donirao Bosni i Hercegovini milijardu KM koje su dokaz odličnih odnosa dviju zemalja, te zalog za nastavak i buduće suradnje. Njegova Ekscelencija Makoto kazao je da se pomoć Vlade Japana ogleda u tri dijela: ekonomskom, edukativnom te pomoć u poboljšanju medicinske brige. Ravnatelj Zavoda Branko Stanić zahvalio je Vladi Japana, veleposlaniku Makotu osobno i sveukupnom narodu Japana na pomoći i velikodušnoj donaciji koja će omogućiti raznovrsnije i bogatije prehrambene usluge korisnicima Zavoda, te iskazao nadu u nastavak ove plodonosne suradnje.

Primopredaja donacije u iznosu od 135.000 KM predstavlja završetak projekta opremanja Zavoda poljoprivrednom opremom. Projekt je realiziran u sklopu japanskog programa “Temeljni grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti (GAGP)”. Ovim projektom nastavljena je uspješna suradnja Japana i Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča Srećka Stipovića: Jesu li kamene kugle energetski portali vanzemaljske civilizacije!?

U Bosni i Hercegovini nalazi se desetine lokaliteta sa kamenim kuglama čiji misterij ni do danas nije razjašnjen. Dok neki...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo