spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

FOJNICA: Vrijedna donacije Vlade Japana Zavodu “Bakovići”

Dana 1. veljače 2022. godine u općini Fojnica, upriličena je svečanost primopredaje donacije Vlade Japana Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “Bakovići”.

Svečanosti su nazočili predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zastupnik u Hrvatskom saboru Radoje Vidović, ministri u Vladi ŽSB: Mirjana Plavčić, Anto Matić, Feliks Vidović, Zoran Marković i Salkan Merdžanić, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i predsjednica OV Fojnica Vanja Oroz Jukić.

„Zahvaljujem ravnatelju Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ gospodinu Branku Staniću na pozivu da nazočim ovoj svečanosti, te zahvaljujem Vladi Japana i veleposlaniku Japana u BiH Iti Makotu osobno na vrijednoj donaciji kako bi se Zavod mogao bolje skrbiti o svojim štićenicima. Današnja svečanost poruka je svima nama da se okrenemo oko sebe i pomognemo ljudima koji trebaju našu pomoć“, kazao je Predsjednik Federacije BiH na današnjoj svečanosti. Veleposlanik Japana u BiH Ito Makoto istaknuo je kako je od rata pa do danas, narod Japana donirao Bosni i Hercegovini milijardu KM koje su dokaz odličnih odnosa dviju zemalja, te zalog za nastavak i buduće suradnje. Njegova Ekscelencija Makoto kazao je da se pomoć Vlade Japana ogleda u tri dijela: ekonomskom, edukativnom te pomoć u poboljšanju medicinske brige. Ravnatelj Zavoda Branko Stanić zahvalio je Vladi Japana, veleposlaniku Makotu osobno i sveukupnom narodu Japana na pomoći i velikodušnoj donaciji koja će omogućiti raznovrsnije i bogatije prehrambene usluge korisnicima Zavoda, te iskazao nadu u nastavak ove plodonosne suradnje.

Primopredaja donacije u iznosu od 135.000 KM predstavlja završetak projekta opremanja Zavoda poljoprivrednom opremom. Projekt je realiziran u sklopu japanskog programa “Temeljni grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti (GAGP)”. Ovim projektom nastavljena je uspješna suradnja Japana i Bosne i Hercegovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM