- Marketing -
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Fojnica: Seoska domaćinstva katunskih naselja dobivaju solarne sustave !

Pročitajte i ovo

Prosječna neto plaća u FBiH u kolovozu 1.000 KM

Prosječna mjesečna isplaćena netto plaća po zaposlenom za kolovoz 2021. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.000 KM i...

Pogledajte novi spot Mirze Selimovića i Ilme Karahmet “Mora da je ljubav”

Mirza Selimović i Ilma Karahmet danas premijerno predstavljaju novu pjesmu "Mora da je ljubav", uz koju je objavljen i...

Recept za ukusne uštipke: Ovako pripremljeni neće upiti ni kap ulja

Vjerojatno ste pravili uštipke na nekoliko načina, ali isprobajte ovaj recept. Ono što razlikuje ove uštipke od oni koje...
U sklopu projekta “Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine” 7. rujna. godine u prostorijama Općine Fojnica upriličena je prezentacija Javnog poziva seoskim domaćinstvima katunskih naselja za dodjelu solarnih sustava u svrhu pružanja turističkih usluga.

Katun označava privremeno pastirsko sklonište, na planinskim i predplaninskim prostorima. U katunskim naseljima objekti su izgrađeni od priručnog materijala, a služe u svrhu pružanja turističkih skloništa.

Prezentaciju su za seoska domaćinstva katunskih naselja na lokacijama Prokoškog jezera, Vrtača, Golice, Gvožđanske staje i Otigošćanske staje organizovali Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Općina Fojnica.

Javni poziv je objavljen 1. rujna i traje do 15. rujna 2020. godine. Cilj je da se kroz ovu podršku unaprijedi kvalitet turističkih usluga u katunskim naseljima, te ojačaju kapaciteti lokalnog ruralnog stanovništva (30 domaćinstava), prenosi fojnica.ba.

Ostale aktivnosti u ovom projektu uključuju uspostavljanje ruralnih kampova u katunima, postavljanje odmorišta, signalizacije duž staze, kao i promotivne aktivnosti koje će osigurati da se potencijalni posjetitelji, domaći i inostrani turisti upoznaju sa uslugama koje se nude na ovom području.

- Advertisement -

Katuni imaju znatan turistički potencijal, koji je baziran na prezentaciji kulturo-povijesnom naslijeđu. Oni oslikavaju način života u planinskim predjelima, a smješteni su na atraktivnim lokacijama, blizu planinskih staza koje privlače sve veći broj turista. Stočari koji borave u katunima ovako dobivaju novi način prihoda i ostvaruju dodatnu zaradu, a osim smještaja nude i usluge degustiranja hrane i prodaje tradicionalnih proizvoda.

Projekt financira Europska unija, a ukupna vrijednost iznosi 470 tisuća eura. Očekivani završetak projekta planiran je za lipanj 2022.godine.

- Marketing -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

TRAŽITE POSAO? AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za nekoliko radnih mjesta

AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za sljedeće radno mjesto:   Instalater klimatizacije i centralnog grijanja - 3 izvršitelja Bravar -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo