Fojnica dobila novog načelnika

Sabahudin Klisura (SDA) novi je načelnik Općine Fojnice, prema preliminarnim, neslužbenim i nekompletnim rezultatima jučer održanih prijevremenih izbora za načelnika ove općine koji su objavljeni na stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Od ukupno važećih 4.591 glasova, Klisura je osvojio 2.531 (55,79 posto), a njegov protukandidat Emir Memija (SDPBiH) 1.998 (44,21 posto).

Prijevremeni izbori su održani budući da je prethodni načelnik Salkan Merdžanić imenovan za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije.

Glasanje na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Fojnica je na većini biračkih mjesta proteklo bez većih smetnji, uz jedan ozbiljniji incident i nekoliko manjih uočenih nepravilnosti, priopćila je Koalicija “Pod lupom”.

Incident se dogodio na biračkom mjestu broj 114A011 u Domu kulture u Bakovićima gdje je predsjednik biračkog odbora otvoreno agitirao na birače da glasaju za jednog od kandidata na današnjim izborima, o čemu je promatrač Koalicije uložio primjedbu u zapisnik o radu biračkog odbora.

Od ukupno 18 promatranih biračkih mjesta, na čak 11 biračkih mjesta (61 posto) je zabilježen bar jedan slučaj tzv. obiteljskog glasanja. Na tri biračka mjesta je zabilježen bar jedan slučaj da jedna osoba pruža pomoć većem broju birača pri glasanju.

Prema izvještajima promatrača, svih 18 biračkih mjesta u općini Fojnica zatvoreno je u 19 sati. Zatvaranje biračkih mjesta, uključujući procese utvrđivanja rezultata glasanja i pakovanja izbornoga materijala, obavljeno je u skladu s važećim propisima.

Koalicija poziva nadležne izborne komisije da razmotre sve zaprimljene primjedbe i prigovore u zakonskim rokovima u cilju poštivanja izborne volje birača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Replantacija palca

Vitežaninu uradili replantaciju palca, operacija trajala 180 minuta

Teška prometna nesreća u Vitezu: Jedna osoba smrtno stradala