Nedjelja, 17 siječnja, 2021

FLORIPES DE JESÚS – Žena koja je 60 godina živjela samo od euharistije

Pročitajte i ovo

Detalji uhićenja ubojice iz Zenice: Pokušao napraviti skrovište, pronađeni novac i nož

Dok se čeka privođenje osumnjičenog ubojice iz Zenice Canera Taylana, Klix.ba objavljuje detalje akcije uhićenja u mjestu Raško Polje...

Nedjelja Krštenja Gospodinova

Ni na jednoj se rijeci svijeta nije dogodio tako svet događaj kao ovaj koji se danas dogodio na rijeci...

Tijekom 2020. u Europu stiglo 124 000 ilegalnih imigranata, 90 posto su muškarci

Od ukupnog broja su 90% njih bili muškarci, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike. Najviše je Sirijaca, a...
Službenica Božja Floripes de Jesús, poznatija kao Lola, bila je brazilska laikinja koja je 60 godina živjela samo od svete hostije.

Lola je rođena 1913. u brazilskoj državi Minas Gerais. U dobi od 16 godina pala je s drveta te ostala paraplegična tj. imala je potpunu oduzetost donjih udova. Osim toga, i cijelo tijelo joj se „izmijenilo“ te više nije osjećala ni glad ni žeđ ni potrebu za snom. „Nijedan lijek nije davao učinka“, kazao je brazilski svećenik Gabriel Vila Verde, koji je nedavno Lolinu priču podijelio na društvenim mrežema.

Floripes de Jesús počela se hraniti samo posvećenom hostijom na dan. Proživjela je tako 60 godina te je uz to znala ležati u krevetu bez madraca kao oblik svoje pokore.

Vjera u svetost ove laikinje rasla je, a tisuće hodočasnika dolazile su je vidjeti u njezinu domu, dodao je svećenik. Zapravo, „knjiga potpisa posjetitelja iz 1950-ih zabilježila je da ju je u samo mjesec dana posjetilo 32 980 ljudi“. A Lola bi svima koji bi je došli vidjeti uputila isti zahtjev: „Idite na ispovijed, pričestite se i obavite pobožnost prvog petka u čast Presvetog Srca Isusova.“

Kad je nadbiskup Helvécio Gomes de Oliveira iz Mariana zamolio Lolu da prestane primati posjetitelje i da „živi život u tišini i privatnosti“, poslušala je.

„Biskup je dopustio da Presveti Sakrament bude izložen u Lolinoj sobi, gdje su se također održavale mise jednom tjedno. Svakodnevnu pričest pružali su službenici laici“, rekao je Vila Verde te naglasio da je Floripes de Jesús svoj život posvetila molitvi za svećenike i širenju pobožnosti prema Presvetom Srcu Isusovu. Bila je poznata po izreci: „Tko me želi potražiti, naći će me u Srcu Isusovu.“

Lola je preminula u travnju 1999., a na njezinu se ukopu okupilo 22 svećenika i oko 12 000 vjernika. Sveta Stolica ju je službenicom Božjom proglasila 2005, piše nedjelja.ba.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Kroz godinu – 17. 01. 2020.

Danas je druga nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovitim rasporedom. Danas je sv. Anto, pustinjak....
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo