spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBUSOVAČAFK Kaćuni demantirao vandalski čin uništavanja imovine

FK Kaćuni demantirao vandalski čin uništavanja imovine

Fudbalski klub Kaćuni iz Busovače objavio je Priopćenje za javnost kojim demantira jučerašnje objave i upozorenja neformalne grupe mladih koja se požalila na uništavanje odbojkaške mreže i druge imovine.

Priopćenje za javnost FK Kaćuni prenosimo u nastavku.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Poštovani sugrađani,
Osjećamo obavezu i potrebu da se oglasimo povodom širenja dezinformacija određene grupe građana, koji tvrde da smo mi kao organizatori ili neki naš član napravili vandalski čin uništavanja javne imovine, koja se nalazi u sklopu školskog betonskog igrališta pored stadiona Čolopek.

Dakle, odbacujemo i demantujemo optužbe izrečene na naš račun da smo mi kao organizator Tradicionalnog noćnog malonogometnog turnira u Kaćunima, ili neki naš član organizacije, učestvovali u uništavanju i uklanjanju mreže za odbojku koja se danima nalazi na školskom igralištu pored stadiona Čolopek. Također, u potpunosti se ograđujemo od optužbu u kojima se navodi da smo mi kao organizatori Turnira kontaktirali direktora Osnovne škole Kaćuni, gospodina Đenana Hodžića, i tražili da se zabrani dolazak i okupljanje na samom školskom terenu, što je lahko provjeriti kod gospodina Hodžića.

Sve to je notorna neistina i laž sa kojom naš Klub nema nikakve veze, zbog čega vas molimo da se ubuduće u slučaju bilo kakvih nedoumica ili sumnji obratite direktno Klubu, kako bi zajedno rješavali eventualne probleme. FK Kaćuni u samom svom djelovanju ima za cilj okupljanje i podršku mladima i sportistima, jer kroz svoje standardne aktivnosti okupljamo preko 60 (slovima: šezdeset) mladih sportista, a kroz održavanje Turnira okupljamo preko 200 (slovima: dvjesto) sportista iz cijele Bosne i Hercegovine.

Također, bitno je znati da smo na proširenoj sjednici FK Kaćuni održanoj dana 10.6.2022. godine, na kojoj je prisustvovalo osamnaest osoba, donijeli odluku da iz sredstava Kluba popravi ograda na spomenutom betonskom igralištu, što je i učinjeno, te da se na istom igralištu postavi nova LED rasvjeta, postave nove mrežice i iscrtaju nove linije kako bi postigli što ljepši ambijent i okupili što više mladih ljudi u toplim ljetnim noćima.

Dakle, naš cilj je jasan, samo gradnja, prosperitet i progres, a nikako uništavanje i rastjerivanje. Nadamo se da ćete odustati od vaših neosnovanih optužbi i pridružiti nam se u stvaranju što ljepših uslova u našoj Mjesnoj zajednici Kaćuni.

S poštovanjem.

Upravni odbor
FK Kaćuni

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti