Filmska priča iz Busovače

0
258
“HVALA” je naziv prvog igranog filma koji su snimili mladi filmmakeri iz Busovače.

Biti zahvalan onim što imaš jer to te čini čovjekom – je poruka koju je 17 mladih entuzijasta Fotokluba “Busovača” iz Busovače prenijelo ovim filmom, koji je nastao kao rezultat trodnevne, praktične, filmske radionice.

Osim kamere, scenarija, ideje i glume, autori su i originalne glazbe koja je pratila ovu veoma dramatičnu filmsku priču. Film “Hvala” je realan osvrt na današnji materijalni svijet koji ovi mladi ljudi veoma kritički prikazuju u svom debitantskom djelu. Jezik filma i potpuno novi način promatranja filma kao umjetnosti je sasvim izvjesno nova ljubav ovih mladih ljudi, koji će se u rujnu natjecati s ostalim filmadžijama na 5. Viva film festivalu za jednu od prestižnih nagrada.

Pokrovitelj ove radionice bilo je Veleposlanstvo Republike Indonezije u BiH, a tu su i stalni prijatelji koji podržavaju mlade u BiH i njihov kreativni izraz; Avtera BH, Mekline, VW, Porsche BiH, BHRT, SlovakAid, Canon, dji, Podravka i Lipa voda….

Organizatori se ovom prigodom posebno zahvaljuju Općini Busovača kao glavnom pokrovitelju filmskih radionica te Gradskoj knjižnici Busovača na ustupljenom prostoru i tehničkoj podršci.

Pogledajte nekoliko fotografija: