spot_img

Ferdo Galić hodočasti iz Njemačke do Međugorja

Širokobriježanin Ferdo Galić koji odavno živi u Njemačkoj krenuo je na pravi hodočasnički pothvat koji će trajati čak 40 dana.

Ferdin otac je rođen u Crnim Lokvama kod Širokog Brijega, što je upravo mjesto koje bi trebalo biti njegova krajnja destinacija.

Foto: Privatna arhiva

Naime, on je nakon mise i blagoslova u nedjelju krenuo pješke iz Reutlingenaprema Međugorju, a zatim do spomenutog sela gdje će navratiti na tradicionalno okupljanje Crnolokvana.

Na blagdan svetog Lovre koji se obilježava 10. kolovoza kao i dosadašnjih godina okupit će se veliki broj mještana, a Ferdo planira i odati počast svim poginulim i nestalim stanovnicima ovoga sela kod spomenika koji se nalazi kod osnovne škole Crne Lokve.

Tada će biti blagoslovljeno novo groblje i kapelica, a misu će predvoditi mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Foto: Privatna arhiva

Ovo nije njegovo prvo hodočašće, naime, već je sa suprugom Mirelom išao na Put svetog Jakova odnosno Camino de Santiago. Sada je ponovno krenuo na put od više od 1.000 kilometara koji se proteže kroz nekoliko država, ali sam,  stoga Ferdi želimo sreću uz Božji blagoslov, i da sigurno stigne na svoje odredište.

Dnevno.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti