Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Federalno ministarstvo zdravstva: Uskrs obilježite u kući, a rodbini i prijateljima čestitajte telefonom

Pročitajte i ovo

Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila: U ožujku rođene 52, u prva tri mjeseca ukupno 139 beba

U Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila u mjesecu ožujku tekuće godine rođeno je ukupno 52 bebe,...

U FBiH pojeftinilo gorivo, šta će biti s cijenama ostalih proizvoda?

Posljednjih nekoliko dana - od 2. do 6. travnja, Ministarstvo trgovine Federacije BiH evidentiralo je 448 obavijesti o promjeni...

Cjepiva koja su dostupna u BiH: Ministarstvo objavilo informacije

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je javnosti poslalo promotivni plakat s osnovnim informacijama o cjepivima koja su dostupna...
Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, zbog velikog rizika od epidemije, poziva sve vjernike da Uskrs obilježe u kući, isključivo s osobama iz vlastitog kućanstva, a svojoj rodbini, prijateljima i susjedima upute čestitke putem telefona ili drugih komunikacijskih tehnologija koje osiguravaju izbjegavanje kontakata.

Pandemija koronavirusa koja je promijenila naše živote uvjetuje i način u kojem će se dočekati i obilježiti najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija u BiH, u razdoblju kada bilježimo stalni porast broja oboljelih, hospitaliziranih pacijenata i smrtnih ishoda, izrazito je nepovoljna i zahtjeva zajednički odgovor i visoku razinu opreza svih građana naše zemlje.

Posebno zabrinjavaju podaci koji ukazuju na veliki porast broja zaraženih u populaciji iznad 65 godina koja je, kao što je poznato, u najvećem riziku od razvoja težih oblika bolesti te nažalost smrtnih ishoda. Stoga je neophodno da starije osobe i kronični bolesnici ograniče izlazak iz svojih domova te rigorozno smanje kontakt s ljudima izvan vlastitog kućanstva, citat je iz priopćenja.

Svjesni činjenice da je Uskrs i obiteljski blagdan, ali i uzimajući u obzir izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, iz Ministarstva zdravstva apeliraju vjernicima da ovaj veliki blagdan obilježe u krugu najuže obitelji, odnosno vlastitog kućanstva i maksimalno ograniče kontakte s drugim osobama.

Na taj način štitimo sebe, svoju obitelj i svoju zajednicu. Sva veća okupljanja, čak i s rodbinom izvan kućanstva, sa sobom nose rizik od širenja infekcije te svi zajedno moramo iskazati najviši stupanj odgovornosti prema najranjivijim na koronavirus među nama, a tu su starije osobe i kronični bolesnici. Brigu za najbliže i druge u ovim vremenima dokazujemo kroz držanje distance. Prihvatite i poštujte preporuke zdravstvenih djelatnika i profesionalaca kako bi smanjili mogućnost infekcije koronavirusom, navelo je Ministarstvo zdravstva FBiH.

- Advertisement -

Svim katolicima u Bosni i Hercegovini te inozemstvu želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, navedeno je također u priopćenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo