Subota, 1 listopada, 2022

Federacije BiH dijeli pakete od 500 KM pomoći

Pročitajte i ovo

Socijalno ugrožene obitelji s područja Federacije BiH od danas mogu očekivati paket pomoći čija je vrijednost 500 KM. Dio obitelji pomoć će dobiti tijekom rujna, a ostali u studenome. Riječ je o provedbi uredbe o potpori pučanstvu uslije drasta indeksa potrošačkih cijena koju je donijela Vlada FBiH.

Kako se navodi u ovoj uredbi, ovo pravo moći će ostvariti materijalno neosigurane i za rad nesposobne osobe koje se nalaze na evidencijama centara za socijalni rad i primatelji stalne novčane potpore za lipanj 2022.

Isto pravo ostvaruju i osobe, odnosno obitelji u stanju socijalne potrebe kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik skrbi, a koje su, prema evidencijama nadležnih centara za socijalni rad ostvarile pravo na privremenu, jednokratnu ili drugu novčanu potporu ili naturalno davanje u razdoblju šest mjeseci prije stupanja na snagu ove uredbe.

Potpora koju prema navedenoj uredbi Vlade FBiH ostvaruju osobe i obitelji sastoji se od osnovnih životnih namirnica. Korisnici će dobiti brašno, ulje, šećer, sol, konzerve i deterdžent.

Ovom pomoći kojom Vlada FBiH ima za cilj olakšati život socijalno ugroženima u novnonastaloj situaciji obuhvaćeno je oko 17.000 korisnika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Teška prometna nesreća: Sudar tri vozila, ima povrijeđenih

U sarajevskom naselju Rajlovac sinoć je došlo do velikog sudara u kojem su sudjelovala tri vozila, a dvije osobe...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo