Federacije BiH dijeli pakete od 500 KM pomoći

Socijalno ugrožene obitelji s područja Federacije BiH od danas mogu očekivati paket pomoći čija je vrijednost 500 KM. Dio obitelji pomoć će dobiti tijekom rujna, a ostali u studenome. Riječ je o provedbi uredbe o potpori pučanstvu uslije drasta indeksa potrošačkih cijena koju je donijela Vlada FBiH.

Kako se navodi u ovoj uredbi, ovo pravo moći će ostvariti materijalno neosigurane i za rad nesposobne osobe koje se nalaze na evidencijama centara za socijalni rad i primatelji stalne novčane potpore za lipanj 2022.

Isto pravo ostvaruju i osobe, odnosno obitelji u stanju socijalne potrebe kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik skrbi, a koje su, prema evidencijama nadležnih centara za socijalni rad ostvarile pravo na privremenu, jednokratnu ili drugu novčanu potporu ili naturalno davanje u razdoblju šest mjeseci prije stupanja na snagu ove uredbe.

Potpora koju prema navedenoj uredbi Vlade FBiH ostvaruju osobe i obitelji sastoji se od osnovnih životnih namirnica. Korisnici će dobiti brašno, ulje, šećer, sol, konzerve i deterdžent.

Ovom pomoći kojom Vlada FBiH ima za cilj olakšati život socijalno ugroženima u novnonastaloj situaciji obuhvaćeno je oko 17.000 korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

27 godina od oslobađanja Pougarja i današnje općine Dobretići

Govor predsjednika FBiH Marinka Čavare u Jajcu: “Svaka suza majke, sestre za sinom, bratom zavjet svima nama da ne smijemo obezvrijediti žrtvu koju su dali” (VIDEO)