Utorak, 5 srpnja, 2022

Fadil Novalić poručio da je Vlada FBiH ispunila kvotu smjenjenih direktora i da više nemaju nezaposlene rodbine

Pročitajte i ovo

Vlada FBiH odlučila je na veliko nezadovoljstvo svih radnika smijeniti direktoricu Ginexa. Razlog za smjenu je ispunjavanje kvote smjenjenih direktora za jedan mandat koji svaka vlada mora ispuniti. Na sreću mnogih trenutna Vlada FBiH ispunila je ovu kvotu, ali i zaposlila svu rodbinu.

“Morali smo ovo da uradimo jer trpimo ogromne pritiske od rodbine i prijatelja. Dođe meni mali od daidže i kaže kako je ona direktor, a nije nam ništa urodu. Ja sam morao da reagujem. Ovom smjenom smo ispunili kvotu koja je zakonski određena i smjenili smo dovoljan broj direktora. Također zaposlili smo svu našu rodbinu koji su to zaslužili tako da ostali građani ne trebaju više da budu u strahu. Koliko god ovo smiješno bilo vjerujte mi i naš rad neko kontroliše i mi moramo da radimo po zakonu”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Fadil Novalić ovom izjavom smirio je građane FBiH i poručio im da mogu nastaviti živjeti sretno.

“Do kraja našeg mandata sve će ostati onako kako je i sada, bar što se direktora tiče. Krenuli smo oštro na početku i odmah smijenili sve one koji su na te pozicije došli preko prijašnje vlasti. Imenovali na te funkcije svoju porodicu i prijatelji. Bio je to mukotrpan proces, ali smo ga mi časno i pošteno odradili. Ovo je samo jedan primjer koliko Vlada FBiH naporno radi na poboljšanju života u ovom entitetu. Nadam se da će to građani na sljedećim izborima znati cijeniti i dati punu podršku SDA-u i Bakiru Izetbegoviću”, dodao je Novalić.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera preuzet je s portala SATRO INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Tražite posao? FIS Vitez zapošljava

Poduzeće FIS d.o.o. Vitez raspisalo je oglas za prijem radnika na poziciju - Voditelj transporta (m/ž) Pored zakonom propisanih uvjeta...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo