Četvrtak, 29 rujna, 2022

Facebook uveo stroga pravila za BiH

Pročitajte i ovo

Pojedini kandidati na predstojećim izborima koji na društvenim mrežama nastoje pridobiti što više glasača na svoju stranu, već prvih dana kampanje našli su se u problemu jer im Facebook odbija objavu plaćenih tekstova.

Izborna kampanja se odavno preselila na društvene mreže, a Facebook je uveo stroga pravila za BiH, pa oni koji nisu verificirali svoje profile ne mogu objavljivati plaćene oglase. Kao razlog odbijanja navedeno je da oglas ima politički karakter i da je potrebno da ti profili budu verificirani.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić rekao je da je još tokom ljeta obaviješten da je Facebook svrstao BiH među 20 zemalja u svijetu sa posebnim režimom oglašavanja političkih stranaka.

Zbog toga je tražena određena verifikacija profila političkih stranaka i samih političara. Za to je potrebno Facebooku dostaviti osobne podatke, aktivnosti koje se provode ali i i sa­m plan kampanje, rekao je “Glasu Srpske” Šulić.

Naglasio je da Facebook koristi za promociju aktivnosti te da je verificirao svoj profil na toj društvenoj mreži.

Planirao sam sponzoriranje pojedinih aktivnosti u predizbornoj kampanji, odnosno promociju rada u prethodne četiri godine, ali i onoga za što ću se zalagati u iduće četiri. Dostavio sam im sve tražene podatke, od broja telefona, osobne iskaznice, do toga tko sam i što, koje funkcije trenutno obavljam te proslijedio internet linkove koji to potvrđuju, rekao je Šulić koji je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Naglasio je da je na kraju dobio verificirani kod od Facebook te na ovaj način zaštitio dodatno profil na društvenoj mreži.

Stručnjaci za društvene mreže navode da je Facebook počeo uvoditi re­d u oglašavanje širom svijeta te da je i BiH došla na red.

Ranije su svi mogli napraviti lažni profil i postaviti lažnu informaciju i oglasiti je milijunima korisnika Facebooka, no sada to više nije moguće. Nitko te informacije neće prikazivati preko profila sa svojim imenom i prezimenom, navode stručnjaci i dodaju da bi ova promjena mogla dovesti do poštenijih kampanja na društvenoj mreži.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
spot_img

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Posljednje objavljeno

Schmidt najavio kad bi mogao promijeniti Izborni zakon BiH

Nadregionalni dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u izdanju od četvrtka donosi analizu stanja u BiH uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo