Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Evo tko je na listama HDZ-a BiH iz Središnje Bosne na predstojećim Općim izborima u BiH 2022.

Pročitajte i ovo

Hrvatska demokratska zajednica BiH predala je kandidacijske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada.

Više od 400 kandidata na listama HDZ-a odraz su kombinacije političkog iskustva i zrelosti politički prepoznatljivih lica, ali i zavidan broj mladih ljudi koji do sada nisu bili poznati javnosti. Oni su spremni politički se angažirati i preuzeti odgovornost za kreiranje političkih procesa u BiH, rekla je potpredsjednica HDZ BiH Darijana Filipović.

Što se tiče kandidacijskih listi, ona govori o devet županijskih skupština, entitetskim parlamentima, PSBiH, poziciji dopredsjednika RS-a i poziciji hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Liste su slagane po načelu da naša prepoznatljiva iskustva i vrijednosti, koje je do sada HDZ zagovarao, nadograđujemo novom energijom i novim mladim ljudima, dodala je Filipović.

UKUPNO je 400 kandidata na listama HDZ-a BiH i HNS-a BiH. U nastavku pogledajte koji su kandidati na listama iz Županije Središnja Bosna

Nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH je aktualni predsjednik FBiH i dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara.

Na listi za Parlament Federacije BiH nositeljica je Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i izaslanica u Domu naroda BiH. Pod rednim brojem 3 nalazi se ministrica financija u Vladi ŽSB i predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić.

Nositelj liste za Sabor ŽSB je general HVOa i aktualni izaslanik u Domu naroda FBiH Ilija Nakić. Na listi su tu i tri Busovke – aktualna zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto te Inga Vuleta I Karolina Klasan.

Svi kandidati HDZ-a BiH i HNS-a BiH

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Političari traže da se SFF održava nekoliko puta godišnje kako bi skrenuo pažnju javnosti s afera

Glavna tema u bh. medijima ovih dana je svakako Sarajevo Film Festival koji je zasjenio sve afere političara koje...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo