spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Evo tko je na listama HDZ-a BiH iz Središnje Bosne na predstojećim Općim izborima u BiH 2022.

Hrvatska demokratska zajednica BiH predala je kandidacijske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada.

Više od 400 kandidata na listama HDZ-a odraz su kombinacije političkog iskustva i zrelosti politički prepoznatljivih lica, ali i zavidan broj mladih ljudi koji do sada nisu bili poznati javnosti. Oni su spremni politički se angažirati i preuzeti odgovornost za kreiranje političkih procesa u BiH, rekla je potpredsjednica HDZ BiH Darijana Filipović.

Što se tiče kandidacijskih listi, ona govori o devet županijskih skupština, entitetskim parlamentima, PSBiH, poziciji dopredsjednika RS-a i poziciji hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Liste su slagane po načelu da naša prepoznatljiva iskustva i vrijednosti, koje je do sada HDZ zagovarao, nadograđujemo novom energijom i novim mladim ljudima, dodala je Filipović.

UKUPNO je 400 kandidata na listama HDZ-a BiH i HNS-a BiH. U nastavku pogledajte koji su kandidati na listama iz Županije Središnja Bosna

Nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH je aktualni predsjednik FBiH i dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara.

Na listi za Parlament Federacije BiH nositeljica je Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i izaslanica u Domu naroda BiH. Pod rednim brojem 3 nalazi se ministrica financija u Vladi ŽSB i predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić.

Nositelj liste za Sabor ŽSB je general HVOa i aktualni izaslanik u Domu naroda FBiH Ilija Nakić. Na listi su tu i tri Busovke – aktualna zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto te Inga Vuleta I Karolina Klasan.

Svi kandidati HDZ-a BiH i HNS-a BiH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti