Evo što je predsjednica Grabar-Kitarović kazala o muslimanima u Hrvatskoj

0
179

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu bečkom Kleine Zeitungu komentirala je muslimane u Hrvatskoj, u kontekstu velike migrantske krize. Kleine Zeitung prenosi da je predsjednica rekla kako su hrvatski muslimani u velikom strahu.

“Nedavno sam sjedila s hrvatskim muftijom na večeri. Čovjek je bio potpuno iscrpljen od svih napora koje poduzima ne bi li migrante integrirao u hrvatsku muslimansku zajednicu, koja je sama po sebi primjer integriranosti, te je naravno dio hrvatskoga društva. Nitko ne pita o porijeklu ili vjeroispovijesti. No muftija se užasno trudi kako bi sačuvao stabilnost, koja je ugrožena zbog radikaliziranja pojedinih migranata. Istovremeno ga pokreće želja da svakome od njih omogući topli obrok i krevet u kojem će prenoćiti.

Čovjeku je “frustracija” pisalo preko cijelog lica. Naši hrvatski muslimani su u velikom strahu. Boje se za vlastitu uklopljenost u društvo, brinu se da će postati segregirani, a da će to izazvati pojedinci koji nam dolaze pod lažnim pretpostavkama, a zapravo kako bi promovirali radikalne ideje”, rekla je Grabar-Kitarović u intervjuu.