Eko turizam kod Donjeg Vakufa: Dabrovi se vratili u rijeku Semešnicu nakon 150 godina

Semešnica je jedna od najčišćih rijeka u Srednjobosanskom kantonu. Toliko je čista da su je zavoljeli i dabrovi koji su se ponovno u nju nastanili nakon 150 godina.

Pored ove rijeke, četiri kilometra od Donjeg Vakufa Naima Vrebac izgradila je pravi mali raj za turiste. Uz moćne rastoke Semešnice sagradila je ribnjak, bungalove, bosanske kuće, klupe, hladnjake i mnoštvo drugih sadržaja koji mame turiste kako iz zemlje tako i inozemstva. Gradnja se i dalje nastavlja, piše Oslobođenje.

– Zadovoljni smo dosadašnjom posjetom turista koji dolaze prije svega iz BiH, ali i susjedne Hrvatske, arapskih zemalja, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije. Turisti iz Arapskog svijeta očarani su slapovima Semešnice. Ovdje je bila prašuma. Sve smo očistili i počeli graditi eko selo prije tri godine u kojem se može dobiti domaća hrana i bosanski specijaliteti. Imamo i ponija, magarca, patke pa čak i labudove, rekla je Vrebac. Ona se žali na put do eko sela, kazala je da bi gostiju bilo više da je put bolji.
– I ovako je dobro. Najgore je sjediti skrštenih ruku i čekati. Moj suprug i ja to nismo mogli sebi dopustiti. Vidite da se gradnja nastavlja i kada sve bude završeno ovo će biti pravi mali raj za turiste, rekla je Naima Vrebac vrijedna domaćica eko sela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Samostan Guča Gora - Od nevolja jači

VITEZ: Promocija knjige “Jači od nevolja” autora fra Velimira Valjana

James Bond oduševio gledatelje u Busovači