Dvojici Busovljaka na prijemu u Vladi FBIH uručena posebna priznanja

Na prijemu u Vladi FBiH Bori Lukinu i Rajku Brkoviću, pripadnicima USAR tima FUCZ i GSS-a FBiH, uručena su posebna priznanja.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je upriličila prijem za pripadnike Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH na kome su im uručena posebna priznanja za sudjelovanje u misiji spašavanja u Turskoj. Oni su u pokrajini Hatay u Republici Turskoj sudjelovali u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je 6. veljače pogodio Tursku i Siriju.

U akcijama spašavanja sudjelovala su 52 pripadnika USAR tima FUCZ-a sa četiri psa za potrage koji su u periodu od 7. do 13. veljače upućivani u Tursku gdje su radili na raščišćavanju i pretraživanju ruševina po zahtjevu i uputama Uprave za izvanredne situacije Republike Turske (AFAD).

Jučer je u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine upriličen prijem za pripadnike Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja FBiH na kome su im uručena posebna priznanja.

Priznanja su im uručili premijer FBiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici, federalna ministrica financija Jelka Milićević i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Prijemu je prisustvovao i veleposlanik Republike Turske u našoj zemlji Sadik Babur Girgin.

Premijer FBiH Fadil Novalić i ministrica Jelka Miličević u svom obraćanju zahvalili su se pripadnicima FUCZ-a i GSS-a i naglasili da će im Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i dalje biti podrška nakon čega su spasiocima uručena priznanja. Posebnim priznanjima nagrađeni su i četveronožni heroji, psi tragači koji su zajedno sa spasiteljima sudjelovali u akcijama spašavanja u Turskoj.

Ovom prilikom, premijer Novalić i ministrica financija koja je i zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite, Jelka Milićević, čestitali su Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Federacije BiH koji se obilježava 1. ožujka, a posebno onima koji su sudjelovali u ovoj humanoj misiji spašavanja.

U akcijama spašavanja sudjelovala su 52 pripadnika USAR tima FUCZ-a sa četiri psa za potrage, te 69 pripadnika GSS-a FBiH sa tri potražna psa iz sastava ove spasiteljske službe.

Prema zaduženju Federalne vlade oni su u razdoblju od 7. do 13. veljače upućivani u Tursku u nekoliko grupa gdje su radili na raščišćavanju i pretraživanju ruševina po zahtjevu i uputama Uprave za izvanredne situacije Republike Turske ( AFAD).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zimski kolač od jabuka koji je jednostavno pripremiti

Busovka Lorena Čondra sa svojim timom na pripremama u Turskoj